Kalın bağırsak felci geçirdi, 10 santimetre ile hayata tutundu

Kalın bağırsak felci geçirdi, 10 santimetre ile hayata tutundu

SAĞLIK Haberleri

Şanlıurfa'da "kalın bağırsak felci" nedeniyle 6 senedir kolostomi torbasıyla yaşayan Enes Demir'in bağırsağının felçli kısmı alınınca hayatı normale döndü.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde altı sene önce dünyaya gelen Enes Demir, karın şişliği, ağrı, kusma ve dışkısını yapamama gibi şikâyetleri üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Burada nadir bir hastalık olan “kalın bağırsak felci” teşhisi koyuldu. Enes’in bağırsağı dışarı alındı ve altı sene boyunca kolostomi torbası ile yaşamak mecburiyetinde kaldı. Rahatsızlığı sebebiyle arkadaşlarıyla oynayamıyor, okula gidemiyordu.  Son olarak götürüldüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler’in muayene ettiği küçük Enes'in kalın bağırsağının sadece 10 santimetrelik kısmının çalıştığı, diğer bölümlerinin felçli olduğu belirlendi. Ameliyat edilen Enes’in, yaklaşık altı saat süren operasyonun ardından kalın bağırsağının felçli bölümü alındı. Bağırsağının sağlam kısmı ise normal fonksiyonunu yerine getirecek şekilde yerine dikildi.  Enes artık arkadaşlarıyla oynayabileceği için çok mutlu olduğunu söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...