5-11 yaş arasında çocukları aşılamak güvenli

Düzenleyen:
5-11 yaş arasında çocukları aşılamak güvenli

SAĞLIK Haberleri

FDA ve Avrupa İlaç Ajansı'nın 5-11 yaş arasındaki çocukların aşılanmasına onay verdiğini belirten Doç. Dr. Yasemin Gökdemir, "Toplumda virüsün yayılımını önleyebilmek için bu yaş grubundaki çocuklar da aşılanmalıdır" dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

Avrupa İlaç Ajansı ve FDA’nin 5-11 yaş arasındaki çocuklara da Covid-19 aşısının yapılmasını onayladığını söyleyen Türk TORAKS Derneği Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Doç. Dr. Yasemin Gökdemir “5-11 yaş aralığındaki çocuk hastaları kapsayan ve BioNTech’le yapılan klinik çalışmalarda bu yaş grubunda aşının etkinliğinin ve güvenilirliğinin yeterli olduğu, yan etki görülme oranının düşük olduğu bildirildi. FDA bu yaş grubunda aşıların uygulanabilmesi için acil kullanım onayı verdi. Toplumda virüsün yayılımını önleyebilmek için bu yaş grubundaki çocuklar da aşılanmalıdır” dedi.

Yenidoğan dönemi dâhil olmak üzere her yaştan çocuğun virüsle enfekte olduğunu, ağır hastalık belirtileri geliştirdiğini ve virüsü diğer insanlara bulaştırdığını söyleyen Doç. Dr. Gökdemir  “Covid-19 enfeksiyonunun çocuklarda uzun dönem olumsuz etkileri de son çalışmalarda bildirildi. Aşı, Covid-19’a bağlı gelişen yanıt sendromu (MIS-C) olarak tanımlanan hastalığın ağır ve uzun dönem etkilerinin önlenmesi konusunda da fayda sağlayacaktır" dedi.

ÜÇTE BİR DOZ UYGULANIYOR

Türk TORAKS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Filiz Çağla Uyanusta Küçük ise çocuklarda aşıların yan etkilerinin yetişkinlerdeki ile benzer olduğuna dikkat çekti. Dr. Küçük "12 yaş üzeri çocuklarda erişkinlerle aynı aşı dozu uygulanıyor. 5-11 yaş aralığındaki çocuklara erişkin dozun 3'te 1'i öneriliyor" diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...