Dikkat! Fazla kilo, koronavirüse kapı aralıyor

Düzenleyen:
Dikkat! Fazla kilo, koronavirüse kapı aralıyor

SAĞLIK Haberleri

Bilim insanları, aşırı kilolu insanların neden COVID-19’dan daha çok etkilendiğini araştırdı. Araştırma, koronavirüsün vücut yağlarını istila ettiğini gösterdi.

Kısa süre önce yayımlanan bir ön baskı aşamasındaki bilimsel çalışmaya göre, vücut yağları koronavirüse açık kapı bırakıyor. Koronavirüs, vücut yağındaki yağ hücrelerini ve belirli bağışıklık hücrelerini enfekte ederek büyük hasara yol açabiliyor.  

Henüz hakem değerlendirmesinden geçmeyen çalışma yine de aşırı kilolu kişilerin neden koronavirüsten daha çok etkilendiği konusunda fikir verebilir. 

YAĞ DOKUSUNDA GÜÇ TOPLUYOR

Çalışmanın yazarlarından Southwestern Tıp Merkezinde çalışan Dr. Philipp Scherer, The New York Times’a verdiği demeçte çalışma sonucuna oldukça şaşırdıklarını söyledi. Dr. Scherer, virüsün sadece yağ hücrelerini değil, komşu dokuları da etkilediğini belirtti. 

Dikkat! Fazla kilo, koronavirüse kapı aralıyorJohns Hopkins Hastanesinden kardiyolog Profesör Dr. David Kass da önemli bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Kass, “Koronavirüs, vücudun bağışıklık tepkisinden kaçıyor ve yağ dokusunda takılıyor gibi görünüyor.” dedi ve yağ dokusunda güçlendiğini ifade etti. 

UZUN SÜRELİ HASTALIĞA YOL AÇABİLİYOR

Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları ise çalışma için obezite cerrahisinde bulunan hastalardan yağ dokusu aldı. Araştırmacılar, bu yağ dokuları üzerinde koronavirüsün enfekte olup olmayacağını analiz etti. 

Dikkat! Fazla kilo, koronavirüse kapı aralıyor
Analiz sonucunda aşırı derecede iltihaplanmasa da adipositlerin (yağ hücreleri) enfekte olduğunu gördüler. Bu arada, bilim insanları ölüm ile sonuçlanmasa bile enfekte yağ dokularının uzun süreli COVID-19’a neden olabileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...