Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzon hurmasının koronavirüse iyi geldiği açıklandı

Düzenleyen:
Trabzon hurmasının koronavirüse iyi geldiği açıklandı

SAĞLIK Haberleri

İki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığına iyi gelecek türlü meyve, sebze, bitkiler bulundu. Son olarak Japon bilim insanlarının açıklaması ile kış ayının da vazgeçilmezi Trabzon hurmasının koronavirüse iyi geldiği ve şiddetli semptomlar gösterme riskini azalttığı görüldü.

Koronavirüse iyi gelen meyve açıklandı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs hastalığına iyi gelen türlü bitkiler, meyveler bulunmaya devam ediyor. Zeytin yaprağı, bitkisel çaylar, sarımsak, soğan gibi bir çok yiyeceğin bağışıklığımızı güçlendirip bizi koronanın etkilerinden korumaya ve ya etkilerini azaltmaya yaradığı ortaya çıkmıştı. Japon bilim insanlarının deneysel çalışmaları sonucundan Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin koronaya yakalanma ve şiddetli semptoma yakalanma riskini düşürdüğü açıklandı. 

JAPON BİLİM İNSANLARI UMUT VERDİ

Japon bilim insanları koronavirüse karşı umut veren bir deneysel çalışmada bulundu.  Ülkenin Kashihara kentindeki Nara Tıp Üniversitesi'nden bir araştırma grubu, hamsterlar üzerinde yapılan deneylerin Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin koronadan enfekte olma veya ciddi semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğünü ortaya koydu.

DENEME YAPILDI

Sonuçları İngiltere'deki Scientific Reports dergisinin 8 Aralık tarihli dijital versiyonunda yayınlanan çalışma kapsamında hamsterların ağız boşluğuna Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesi içeren bir bileşiği uygulayan araştırmacılar, maddeyi almayan hamsterların akciğerlerinde 3 gün içinde yüksek oranda viral yük ve zatürre belirtisi tespit etti. Trabzon hurmasından elde edilen tanen bileşiği enjekte edilen hamsterların akciğerlerinde ise düşük viral yoğunluk gözlenirken, verem belirtisine rastlanmadı.

Trabzon hurmasının koronavirüse iyi geldiği açıklandı

Trabzon hurması

VİRÜSE RASTLANMADI

Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesi verilen hamsterları 30 dakika boyunca  koronavirüsü taşıyan hamsterlarla aynı kafese koyan uzmanlar, 1 haftanın ardından yapılan testlerde maddeyi alan hamsterların ciğerlerinde virüse rastlamadı. Bulguların deneyde kullanılan bileşiğin Covid-19'dan enfekte olma veya şiddetli semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğünü ortaya koyduğunu belirten uzmanlar, buna rağmen insanlar üzerindeki klinik testlerin önem taşıdığının ve daha fazla deneye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

KANSERE KARŞI DA KORUYOR

Trabzon hurmasının başka bir çok faydası da var. Aslen Çin ve Japonya'da yetişen ve ülkemizde cennet hurması olarak da bilinen meyvenin içerdiği zengin A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, sodyum, selüloz, potasyum ve magnezyum nedeniyle kalp hastalıkları, kanser gibi ciddi hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiği belirtiliyor. Bitkilerden elde edilen açık sarı-kahverengi toz, pul ya da süngersi kütle halindeki biçimsiz maddeler olan tanenler ise bitkilerin kök, odun, kabuk, yaprak ve meyvelerinde bulunuyor.

Trabzon hurmasının koronavirüse iyi geldiği açıklandıTrabzon hurması koronavirüse iyi geliyor

KORONAYA İYİ GELEN DİĞER BESİNLER

Koronavirüse iyi gelen diğer besinler de şunlar;

A vitamini: Havuç, lahana, biber, ıspanak, ton balığı ve yumurta.
C vitamini: Turunçgiller, çilek, mango, domates.
D vitamini: Balık, et, yumurta, süt ürünleri ve mantarlar.
E vitamini: Fındık, badem, ay çekirdeği.
Çinko: İstiridye, sakatat, peynir, yulaf ezmesi ve mercimek.
Demir: Et, baklagiller, susam ve darı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...