Bağışıklığı güçlendiriyor, koronavirüse kalkan oluyorlar

Düzenleyen:
Bağışıklığı güçlendiriyor, koronavirüse kalkan oluyorlar

SAĞLIK Haberleri

Havaların soğumasıyla, koronavirüsün yanı sıra kış hastalıkları da kendini göstermeye başladı. Bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yönelmek önem taşıyor. İşte hem soğuk havalardan hem de koronavirüsten koruyan ve bağışıklığı güçlendiren yiyecekler…

Doğal yollarla bağışıklığı güçlü tutmak ve hastalıklardan korunmak mümkün. Peki, ama nasıl? Diyetisyen Gözde Akın, vücudun savunma sistemi bağışıklığı güçlendiren yiyecekler hakkında tavsiyelerini tek tek sıraladı.

  • Portakal, mandalina, greyfurt ve kivi gibi kış meyveleri iyi birer C vitamini kaynağıdır.
  • Brüksel lahanası, ıspanak, maydanoz, tere, karnabahar gibi sebzeler hem A hem de C vitamini bakımdan zengindir.
  • Enginar, yoğurt, domates bağışıklık sisteminin en iyi dostları arasındadır.
  • Sarımsakta bulunan kükürtlü bileşikler, kalp damar hastalıkları riskini düşürmektedir.

Bağışıklığı güçlendiriyor, koronavirüse kalkan oluyorlar

  • Yeşil çay, nar, semizotu, pancar, pazı ve tarçın antioksidan özellik taşır.
  • Ekinezya, soğuk algınlığında bağışıklık sistemini güçlendirmektedir ancak çok uzun süre kullanıldığında vücutta bağışıklık kazanıp etkisiz hale gelebilir.
  • Balık, ceviz, badem ve fındıkta bol miktarda bulunan omega 3 bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Haftada 2-3 kez ızgara, buğulama şeklinde tüketilen balık omega yağ asitleri, fosfor iyot ve selenyum açısından önemlidir.

C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLERİ BIÇAKLA KESMEYİN

Güçlü bir bağışıklık sisteminin temellerinden birisi yeterli ve dengeli ve beslenmektir” diyen Diyetisyen Gözde Akın, C vitamini içeren besinleri bıçakla değil elle kesin uyarısı yaptı: “Vitamin ve mineraller dengeli beslenmenin bir parçası olduklarından bağışıklık sisteminin en etkili oyuncularıdır. A, C ve E vitamini vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına destek olan çok güçlü antioksidanlardır. Besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi sırasındaki vitamin kayıpları yaşanabilmektedir. C vitamini en fazla kayba uğrayan vitamin olduğu için, C vitamini içeren besinler bıçakla değil elle kesilmeli ve haşlama suyu kesinlikle dökülmemelidir.”


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...