Yerli aşı Turkovac'a onay geldi: Seri üretim başladı

Yerli aşı Turkovac'a onay geldi: Seri üretim başladı

SAĞLIK Haberleri

Yerli aşı Turkovac için acil kullanım onayı başvurusu sonuçlandı. Bakan Koca yerli aşı için tarihi verdi. Koca Turkovac'ın gelecek hafta kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

Yerli aşı Turkovac için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan acil kullanım onayı başvurusu sonuçlandı. Türkiye’nin Covid-19’ a karşı geliştirilen ilk inaktif aşısı Turkovac için acil kullanım onayı çıktı. Onayı alınan Turkovac vatandaşın hizmetine sunulacak. Aşının seri üretime başlamasına ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene video konferansla katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Ülkemizde üretilebilir hale gelmesi çok önemlidir. Kendi bilim insanlarımız ve araştırmacıllarımız tarafından geliştirilmesi çok daha anlamlıdır. Yerli aşımızın seri üretime geçişinin mutluluğunu yaşıyoruz. Gereken onayları alarak üretim ve kullanma aşamasına gelen TURKOVAC aşımız, milletimizi salgına karşı en etkili şekilde koruma gayretlerimizin sembolüdür. Böylece vatandaşlarımıza Sinovac ve Biontech aşısının ardından Turkovac'ı da sunabileceğiz. Turkovac'ın üretimiyle birlikte tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Turkovac aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum."

AŞI NE ZAMAN KULLANILMAYA BAŞLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "aşı ne zaman hizmete sunulacak" sorusuna şu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gelecek hafta sonundan itibaren, yıl bitmeden başta şehir hastanelerimiz olmak üzere kullanıma geçeceğiz" dedi.

TURKOVAC İÇİN ACİL KULLANIM ONAYI BAŞVURUSU YAPILMIŞTI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Kasım’da yerli aşı Turkovac için ‘acil kullanım onayı’ başvurusunun yapıldığını duyurmuştu. Bakan Koca’nın açıklamasının üzerinden yaklaşık 1 ay sonra tüm Türkiye’nin merakla beklediği haber geldi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Turkovac, için yapılan başvuruyu onayladı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...