Son kontroller yapılıyor: TURKOVAC aşı randevuları bu hafta açılacak

Düzenleyen:
Son kontroller yapılıyor: TURKOVAC aşı randevuları bu hafta açılacak

SAĞLIK Haberleri

Acil kullanım onayı alan yerli aşı TURKOVAC için aşı randevuları tarihleri netleşti. Yapılan son kontrollerin ardından aşıların hastanelere dağıtımının bu hafta yapılması ve yine bu hafta kullanıma girmesi bekleniyor.

Yerli aşı TURKOVAC’ta heyecanla beklenen gelişme yaşandı ve geçtiğimiz günlerde aşının acil kullanım onayı alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında "Gelecek hafta sonundan itibaren, 10 gün içinde, yıl bitmeden başta şehir hastanelerimiz olmak üzere aşıların kullanıma geçeceğiz" demişti ancak TURKOVAC’ın henüz hangi hastanelerde yapılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

BU HAFTA KULLANIMA GİRMESİ BEKLENİYOR

TRT’nin haberine göre, örneklem yöntemiyle kontrol edilen aşıların hastanelere dağıtımının bu hafta yapılması ve yine aşıların bu hafta kullanılmaya başlanması bekleniyor.

YERLİ AŞI RANDEVULARI AÇILIYOR

İnceleme ve işlemlerin ardından aşılar sağlık kurumlarına taşınacak. Sinovac ve Biontech aşılarının yanında yeni bir alternatif sunulacak. TURKOVAC aşıları için randevu ekranı açılacak. Başta şehir hastaneleri olmak üzere yerli aşının yaygın kullanımı sağlanacak.

Son kontroller yapılıyor: TURKOVAC aşı randevuları bu hafta açılacakSağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Kasım 2021'de yerli aşı Turkovac için "Acil Kullanım Onayı" başvurusunun yapıldığını açıkladı, 22 Aralık'ta ise aşıya "Acil Kullanım Onayı" verildi.

TURKOVAC YÜZDE 100 KORUYUCU
Aşıyı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, ilk sonuçlara göre yerli aşının tam koruma sağladığını söyledi. Özdarendeli "Delta ve Alfa'da antikor titrelerinde düşüş olsa da deney hayvanlarında yaptığımız çalışmalarda TURKOVAC'ın yüzde 100 koruyucu olduğunu biliyoruz" dedi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN İLGİ VE DESTEK BEKLİYORUZ”

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC’ın aşı yaptırmayanların kaygılarını azaltacak nitelikte olduğunun altını çizerek,  "Vatandaşlarımızın TURKOVAC aşısına destek olması lazım. Özellikle bundan önce aşı olmamış kişiler eğer aşı olacaklarsa TURKOVAC'ı seçerlerse ülkemize ve bize çok büyük destek sağlamış olurlar. Hatırlatma dozlarında da TURKOVAC seçildiğinde yine yardımcı olmuş olurlar. Ön verilerimiz aşının etkinliğini ve güvenliğini gösteriyor ama bizim bunu daha da geliştirmemiz, daha fazla kuvvetli hale getirmemiz lazım. O nedenle vatandaşlarımızdan daha fazla ilgi ve destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...