Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TURKOVAC randevuları başladı

Düzenleyen:
TURKOVAC randevuları başladı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı’nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevu sistemi açıldı. Koronavirüse karşı geliştirilen yerli aşı uygulanmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası bugünden itibaren şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısının yapılacağını duyurmuştu. E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular başladı.

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından hatırlatma dozu olarak yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'ı yaptırdı. Koca, aşı olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Yerli aşımızı Covid-19'dan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza adıyoruz. Vatandaşlarımızı hatırlatma dozlarını TURKOVAC ile olmalarını tavsiye ediyorum" ifadesine yer verdi.

TURKOVAC İÇİN RANDEVU ALINABİLİYOR

Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısı için randevu alınabileceğini açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular açıldı. Vatandaşlar yerli aşı için bugünden itibaren randevu alarak aşıyı yaptırabilecek.

TURKOVAC randevuları başladı

YERLİ AŞI UYGULANMAYA BAŞLANDI

Yerli aşının ilk etapta şehir hastanelerinde uygulanacağı, önümüzdeki hafta diğer kurum ve kuruluşlarda da yapılacağı bildirildi. Yapılan duyurunun ardından TURKOVAC, şehir hastanelerinde uygulanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız uygulamasında randevuların açıldığını duyan vatandaşlar soluğu aşı olmak için hastanelerde aldı.

TURKOVAC randevuları başladıAŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevularını MHRS.GOV.TR sistemi üzerinden ya da ALO 182’den alabilirsiniz.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almak için öncelikle şifre oluşturmak gerekiyor. Daha sonra MHRS internet adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve oluşturulan şifre girilerek randevu alınabiliyor.

Eğer MHRS sistemine üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayabilir, üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte sisteme girebilir, dilediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu alabilirsiniz.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...