Daha doğmadan bacağı kesilmekten kurtuldu

Düzenleyen:
Daha doğmadan bacağı kesilmekten kurtuldu

SAĞLIK Haberleri

Konya'da içinde bulunduğu amniyon sıvısıyla dolu zarın parçasının sol bacağını diz altından sarıp sıktığı görülen bebek, anne karnında lazerle ameliyat edildi.

Ziyneti KOCABIYIK

Konyalı Toğaç ailesi, gebeliğin 16. haftasında bebekte gelişme sorunu olduğu bilgisiyle Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Yapılan muayenede bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısıyla dolu zarın parçasının, sol bacağını diz altından sarıp sıktığı görüldü.

Ya bebek ya da bacağı kaybedilecekti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Acar ve ekibi bebeği kurtarmak ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlamak için anne karnında yapılan en zor ameliyatlardan biri olan "Amniyotik band sendromu" ameliyatını yapmaya karar verdi.

Lazerle yapılan ameliyatta önce anne karnına, daha sonra da rahime girilerek, bacağı saran bant lazerle kesildi. Hem bebeğin kendisi hem de ayağı kurtuldu.

Her şey yolunda gitti ve Yiğit Ensar 32 haftalık olarak dünyaya geldi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...