İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı

Düzenleyen:
İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25-31 Aralık tarihleri arasında illere göre haftalık vaka haritasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 - 31 Aralık tarihlerindeki illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarının güncellendiği haritayı paylaştı. Haritaya göre, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı İstanbul'da 663,69, Ankara'da 184,29 ve İzmir'de 323,30 oldu.

İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı

VAKA YOĞUNLUĞU EN FAZLA ESKİŞEHİR'DE

Verilere göre, 25-31 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il; Eskişehir, İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne ve Kocaeli oldu.

Eskişehir son 6 haftadır vaka artış tablosunda ilk 10 arasında bulunuyor. İlk olarak 20-26 Kasım tarihleri arasındaki listeye 7. sıradan giren Eskişehir, 25-31 Aralık haftasında zirveye yerleşti. Eskişehir, aynı zamanda aşılamada da yüzde 85,3 ile 7. sırada yer alıyor.

Eskişehir Valiliği, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle geçtiğimiz günlerde yeni önlemler aldığını açıklamıştı. Bu kapsamda, konaklama tesisleri, yeme içme yerleri gibi yerlerde canlı icra edilenler de dahil olmak üzere müzik yayınlarının saat 24.00'e kadar yapılmasına karar verilmişti. Ayrıca, nikah ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00'ten sonra yapılmasının yasaklandığı açıklanmıştı.

İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı

HASTANEYE YATIŞLARDA ARTIŞ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden dün yaptığı açıklamada, "Omicron kaynaklı vakaların artış merkezinde İstanbul var. Son üç hafta içinde, Türkiye genelinde hastaneye yatışlarda %6,2 artış oldu. Yoğun bakım ve entübasyonda belirgin düzeyde artış yok. Kayıplarımızın büyük kısmı, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlar." dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...