Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Portakal yemenin de kuralları var | Portakalın faydaları ve zararları

Portakal yemenin de kuralları var | Portakalın faydaları ve zararları

SAĞLIK Haberleri

Kış meyveleri arasında en faydalısı olan portakalı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar var. İşte portakalın faydaları ve zararları

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakalın sayısız faydası var. Bağışıklık sistemini destekler, mikroorganizmalara karşı vücudu korur, kolesterolü düşürüyor, zengin A vitamini içeriği sebebiyle göz sağlığına iyi gelir, kansere sebep olan serbest radikallerle savaşır, böbrek taşı oluşumunu engeller. Ancak portakaldan azami derecede faydalanabilmek için tüketirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

Portakal yemenin de kuralları var | Portakalın faydaları ve zararları
Portakal, en faydalı kış meyveleri arasında yer alıyor

BEYAZ KISMI ATMAYIN
C vitamini içeriğinin yanı sıra iyi bir posa kaynağı olan portakalın soyulduktan sonra kabuğu ve meyvesi arasında kalan beyaz kısmı da yenilmelidir.  

HEMEN TÜKETİN
Portakal, özellikle vitaminler içerisinde en dayanıksız olarak bilinen C vitamini yönünden oldukça zengindir. İçerisindeki vitamin düzeyi havadaki oksijen ile etkileşime girerek aktivitesini kaybeder. Bu sebeple portakalı yemeden hemen önce soyun, mümkün olduğunca bıçakla kesmeden tüketin.

GECE GEÇ SAATLERDE YEMEYİN
Asitli bir meyve olan portakal, özellikle reflü, gastrit ve mide yanması gibi sindirim sistemi hastalığı olan kişilerde midedeki şişkinlik, yanma ve gaz şikâyetlerini artırabilir.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...