Flurona hastası yaşadıklarını anlattı: Boğazımda jilet var gibi hissettim

Düzenleyen:
Flurona hastası yaşadıklarını anlattı: Boğazımda jilet var gibi hissettim

SAĞLIK Haberleri

Covid-19 ve mevsimsel gribin birleşmesi sonucu ortaya çıkan ‘flurona’ vakası Amerika’da yaşayan Jamie Grayson’da tespit edildi. Genç adam yaşadıklarını anlatırken, üç gün boyunca sürekli öksürdüğünü ve boğazında jilet varmış gibi hissettiğini söyledi.

Tüm dünya Covid-19’un yeni varyantı Omicron ile mücadele ederken, Covid-19 ile grip virüsünün aynı anda görüldüğü flurona vakaları ile ilgili endişeler sürüyor.

ABD'de yaşayan Jamie Grayson, flurona olduğu sırada yaşadıklarını ABD merkezli haber sitesi Business Insider’a anlattı. Grayson, yaptığı açıklamada, “İlk olarak boğazımda ağrım varmış gibi hissettim. Sanki uzun süre bağırarak şarkı söylemişim gibi. Ancak sonrasında belirtilerim devam etti” dedi. Covid-19’a yakalanıp yakalanmadığını öğrenmek için bir kliniğe giden genç adam burada test yaptırdı ve sonucu pozitif çıktı.

TERLEME VE TİTREME NÖBETLERİ GEÇİRDİM

Koronavirüse karşı tek doz aşısı bulunan Grayson’un ilgili klinikte grip için de verdiği test pozitifti. Genç adam, iki üç gün boyunca sürekli olarak öksürdüğünü ve ‘boğazında jilet varmış gibi’ hissettiğini belirtti. Grayson ayrıca geceleri terleme ve titreme nöbetleri geçirdiğini aktararak şöyle konuştu:

“Vücudumda ciddi derecede terleme ve titremeler vardı. Yatağımda gecenin bir yarısı dönüp durdum, terden çarşaflarım sırılsıklamdı.”

Grayson, üç günlük sürecin ardından kendisini iyi hissettiğini ancak öksürüğün devam ettiğini söyledi.

Flurona hastası yaşadıklarını anlattı: Boğazımda jilet var gibi hissettim

Jamie Grayson

İLK FLURONA VAKASI İSRAİL’DE ÇIKMIŞTI

Koronavirüse karşı sıkı önlemlerin alındığı İsrail’de geçtiğimiz günlerde pek çok kişiyi endişelendiren bir vakaya rastlanmıştı. Uzmanlar, ilk Covid-19 ile grip virüsünün aynı anda hamile bir kadında görüldüğünü söylemişti. Hamile kadında görülen bu çift enfeksiyona 'flurona' adı verilmişti.

Flurona hastası yaşadıklarını anlattı: Boğazımda jilet var gibi hissettimİsrail’de hamile ve aşısız bir kişide ilk kez flurona vakası tespit edilmişti.

Flurona, vakaları İsrail’in ardından İngiltere, ABD, Brezilya, Makedonya ve Meksika’da da ortaya çıktı.

GENÇLERDE HAFİF, YAŞLILARDA AĞIR SEYREDİYOR

Flurona vakalarında hastalığın seyrinin yaş, kronik hastalık gibi etkenlere göre değişebileceğine dikkat çeken uzmanlar,  genç ve sağlıklı hastalarda vakaların hafif atlatılacağını öngörüyor. 65 yaş üstü hastalarda ise hipertansiyonu, diyabet ve metabolik problemleri olanlarda, bağışıklığı bozulmuş kanser hastalarında ise vakaların hasar verici etkiler bırakabileceğine işaret ediliyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...