Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emzirmek annenin sağlığına da iyi geliyor

Düzenleyen:
Emzirmek annenin sağlığına da iyi geliyor

SAĞLIK Haberleri

Anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki önemi malum ama araştırmalar emzirmenin anne sağlığı için de çok faydalı olduğunu gösteriyor.

Avusturyalı araştırmacılar, 8 ayrı araştırmada çocuğunu emziren 1,2 milyon anneyi inceledi.

Araştırmada, emziren annelerin kalp hastalığına yakalanma ihtimalinin, bebeğini anne sütü yerine mamayla besleyen kadınlara göre yüzde 14 az olduğu tespit edildi. Bunlarda ileride felce yakalanma ihtimali de yüzde 12 daha az çıktı.

6 AY EMZİRİLMESİ TAVSİYE EDİLİYOR

Araştırmacılar, kalp hastalığı ve felç riskinin azalması için bebeklerin ne zamana kadar emzirilmesi gerektiğini açıklamadı. Dünya Sağlık Örgütü ise bebeklerin en az 6 ay emzirilmesini tavsiye ediyor.

ANNEYE FAYDASI ÇOK

Araştırmaya liderlik eden Dr. Peter Willeit, “Kendi sağlıkları üzerindeki faydaları bilselerdi daha çok anne çocuğunu emzirirdi” ifadesini kullandı.

Innsbruck Tıp Üniversitesi’nde epidemiyolog olarak görev yapan Dr. Willeit, iş yerlerinde anneler için özel emzirme odaları açılması çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...