Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Patlamış mısır iyi bir ara öğün tercihi olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Patlamış mısır iyi bir ara öğün tercihi olabilir

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Düşük kalorisiyle patlamış mısırın ara öğünde tercih edilebileceğini söyleyen Diyetisyen Aysun İpek, bu besinin çocukların beslenme çantalarına da konulabileceğinden bahsetti.

Patlamış mısırın bilinenin aksine doğru bir ara öğün olabileceğinden bahseden Aysun İpek, “Patlamış mısır, diyet programlarına eklenmesi önerilen besinlerden biridir. Tok tutmaya ve iştahın kapanmasına yardımcı olur. Kilo verme sürecinde atıştırmalık olarak mısır tüketilmesi yemek yeme isteğinin azalmasını sağlar” dedi.

Patlamış mısır iyi bir ara öğün tercihi olabilirBazı insanlar patlamış mısırı zararlı bir abur cubur olarak görüyor ama aslında öyle değil. Çünkü bu besinin içinde bol miktarda lif bulunuyor, patlayınca işin içine biraz yağ girse de kalorisi epey düşük.

YAĞSIZ VE TUZSUZ OLARAK TÜKETİLEBİLİR

Kilo vermek için yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilmesinin önerildiğine dikkat çeken İpek, şunları söyledi:

“Her gün düzenli olarak bir kâse kadar yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilebilir. Abur cubur ve yağlı atıştırmalıkların tüketilmesi kilo vermeyi zorlaştırır. Aksine kilo alınmasına neden olabilir. Bu atıştırmalık yerine de öğün aralarında patlamış mısır tüketilebilir. Çocuklarımızın beslenme çantalarında da ara öğün olarak patlamış mısıra yer verilebilir çünkü sağlıklı ve düşük kalorilidir.”


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...