Karda araba itmek kalp krizi sebebi

Karda araba itmek  kalp krizi sebebi

SAĞLIK Haberleri

Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, sert rüzgara karşı yürümek, karda arabayı itmek gibi olayların kalp krizine neden olabileceği konusunda uyarılara bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bütün yurdun beyazla kaplandığı şu günlerde kalp sağlığını korumak her zamankinden daha da önemli. Sert rüzgâra karşı yürümek, karda kalan arabayı itmek gibi olaylar kişide kalp krizine sebep olabileceği konusunda uyarıda bulunan kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak “Özellikle kişinin kalp damarlarında bir tıkanıklık varsa, kalp adalesine yeterli kan gidemiyor. Bir de bunun üzerine ağır egzersizlerle kalbi çok fazla çalıştırınca krize davetiye çıkıyor. Özellikle göğüs ağrısı, ailesinde genetik kalp hastalığı, kilo problemi olanlar, kolesterol, tansiyon ve şeker hastalığı bulunanlar ve sigara kullananlar; kışın soğuk havalarda ağır egzersizlerden ve ani hareketlerden kaçınsın” dedi. Karlı havalarda sıcak soğuk farkının da kalbi olumsuz etkilediğini hatırlatan Prof. Dr. Çaynak “Sıcak ortamdan bir anda soğuk havaya çıkmak kalp spazmlarına yol açabiliyor. Vücut uzun süre sıcakta kaldığında bütün damarlarla birlikte kalp damarları da genişliyor. Kişi sıcaktan bir anda soğuğa çıktığında ani bir spazmla kalbe giden kan miktarında ciddi bir azalma oluyor” açıklamasını yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...