Uzun sürüyorsa ciddiye alın: Kaşıntı kaşıyarak geçmez

Düzenleyen:
Uzun sürüyorsa ciddiye alın: Kaşıntı kaşıyarak geçmez

SAĞLIK Haberleri

Doç. Dr. Tuba Oskay, uzun süren kaşıntıların ciddiye alınması gerektiğini belirterek, "Kaşıntınız uzun sürdüyse mutlaka bir uzmana görünün" dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

Kaşıntının basit bir hastalık olmadığını bazı durumlarda cilt hastalıklarının yanı sıra iç hastalıkları, nörolojik hastalıklar, psikolojik sorunları ya da alerjik durumları işaret edebileceğini söyleyen Bayındır Söğütözü Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuba Oskay bu nedenle uzun süren kaşıntıların ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Oskay “Kaşıntının yaygın ve kronik olması, ileri yaşta ortaya çıkması ve anormal deri belirtileri göstermesinin atlanmaması gerekir. Kaşıntının sistemik sebepleri arasında kronik böbrek yetmezliği, diyabet, karaciğer ve tiroit hastalıkları, demir eksikliği anemisi, parazit enfeksiyonları, Hodgkin lenfoma gibi maliniteler ve ilaç alerjileri yer alır. Kaşıntınız uzun sürdüyse mutlaka bir uzmana görünün” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...