Strese girdik tatlı yedik

Düzenleyen:
Strese girdik tatlı yedik

SAĞLIK Haberleri

Psikolog Ezgi Dokuzlu, "Karbonhidrattan zengin besinler mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin artışına sebep olduğundan stres veya kaygı durumunda kendimizi iyi hissetmemizi sağlar" diyerek pandemi döneminde tatlı sevmeyenlerin bile şekerli gıdalar tüketmeye başladığını belirtti.

Ziyneti KOCABIYIK

Pandemi döneminde oluşan stres ve belirsizlik duygusunun tatlıya yönelimi artırdığını söyleyen Psikolog Ezgi Dokuzlu, tatlı sevmeyenlerin bile şekerli gıdalar tüketmeye başladığını belirtti.

Dokuzlu, “Beyinde salgılanan dopamin ve serotonin gibi ödül, mutluluk ve haz ile ilişkili hormonlar, besin tercihimizi belirliyor. Yoğun stres altındaki bir kişi iyi hissetmek ve hızlı bir şekilde rahatlamak için kolay ulaşılabilir olan paketli gıdalara, karbonhidrattan zengin besinlere, şekerli yiyecekler ve içeceklere yönelir. Karbonhidrattan zengin besinler mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin artışına sebep olduğundan stres veya kaygı durumunda kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz olumsuz duygunun azalması ve iyilik hâlinin artması için kolay ulaşabildiğimiz, lezzetli yemeklere veya alışverişe yöneliyoruz. Pandemide de bol bol tatlı yedik” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...