Moderna, Omicron'a karşı yeni aşısını denemeye başladı

Düzenleyen:
Moderna, Omicron'a karşı yeni aşısını denemeye başladı

SAĞLIK Haberleri

Biyoteknoloji şirketi Moderna, COVID-19’un Omicron varyantına karşı yeni bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Şirket, geliştirilen takviye dozun ilk kez bir gönüllüye yapıldığını açıkladı.

COVID-19 pandemisinin başından bu yana dünyanın dört bir yanındaki biyoteknoloji ve ilaç şirketleri, virüsü önleyecek aşılar geliştirmeye çalışıyor. Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısı ve Pfizer / BioNTech şirketlerinin geliştirdiği Comirnaty aşısı ülkemizde kullanılıyor. 

ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkede tercih edilen Moderna şirketinin geliştirdiği aşı, yüzde 90’ının üzerinde koruma sağlamakta. Ancak COVID-19’a karşı geliştirilen bütün aşılar, Omicron varyantı başta olmak üzere çeşitli varyantlara karşı daha az etkili oluyor. 

Bu nedenle, biyoteknoloji ve ilaç şirketleri yeni aşılar geliştirmeye başladı. Onlardan biri de Moderna. ABD merkezli şirket, Omicron için özel üretilen takviye dozun, Moderna'nın iki dozunu yaptıran ya da iki dozun üstüne üçüncü takviye dozunu alan 600 kişilik bir grup üstünde deneyeceğini açıkladı.

New England tıp dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, Omicron varyantını hedef alan antikorların aşının üçüncü takviye dozundan altı ay sonra azaldığı ancak hâlâ tespit edilebilir seviyede kaldığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...