Yaz ve sonbaharda doğan çocukların boyları daha uzun

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Yaz ve sonbaharda doğan çocukların boyları daha uzun

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

:Çin’de yapılan araştırmalar, yaz ya da sonbaharda doğan çocukların boylarının daha uzun olduğunu gösteriyor.

Doğumun gerçekleştiği ay ile boy arasındaki ilişkiyi inceleyen araştırmacılar, burada en önemli konunun D vitamini olduğunu ifade ettiler.

Kemik gelişimine yol açan D vitamini güneş ışığına maruz kalınmasıyla alınabiliyor. Bilim adamları, bebek gelişimi için hamileliğin son dönemiyle doğum sonrasının çok önemli olduğunu ifade ettiler.

462 ÇOCUK İNCELENDİ

Hamileliğin 27. haftasına ilkbahar ve yazda giren anneler doğal olarak daha fazla güneş ışığı alıyor, 3 ay sonra bebekleri de güneşli günlerde dünyaya geliyor. Hunan eyaletindeki araştırma, 2 ila 14 yaş arasında her iki cinsiyette 462 çocuk üzerinde yapıldı.

“Kısa boylu” olarak sınıflananların yüzde 40’ında D vitamini eksikliği tespit edildi. Araştırmada en uzunlar, haziran, temmuz ve ağustos aylarında doğanlar çıktı. ,

Bunu eylül, ekim ve kasım aylarında doğanlar takip etti. Anne sütünden D vitamini alınmasının nispeten düşük olduğunu ve çocuğun gelişimi için yeterli olmadığını dile getiren araştırmacılar, hamileler ve yeni doğan bebeklerin daha fazla güneş ışığına maruz kalmaları tavsiyesinde bulundu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...