Hurmanın faydaları şaşırtıyor… Bu etkisini daha önce duymadınız!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hurmanın faydaları şaşırtıyor… Bu etkisini daha önce duymadınız!

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Hurma, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi… Uzmanlara göre hurmanın faydaları sayılamayacak kadar fazla. Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Arslan, hurmanın vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu, kanseri önlediği gibi sindirim süresi uzun olduğu için tokluk hissi sağladığını söyledi. Peki, hurmanın diğer faydaları neler? Hurma hangi hastalığa iyi gelir?

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurmanın pek çok yararı mevcut. Peki, hurmanın faydaları neler? Günde kaç tane hurma yemek gerekir? Hurma hangi hastalığa iyi gelir?  Diyetisyen Cansu Arslan, Ramazan’da hurma tüketimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ramazan ayının gelmesiyle sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan hurmanın birçok faydası bulunuyor. Hurma, kanseri önlüyor. İçinde bulunan betakaroten, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyici etki gösteriyor.

HURMANIN FAYDALARI

-Hurma, güçlü antioksidan içerir. Ramazanla birlikte sofralarımızda daha sık yer alan hurma iyi bir lif kaynağıdır.

-A, B1, B2 vitaminlerinden ve kalsiyum, demir, çinko minerallerinden zengindir.

-Sindirim süresi uzun olduğu için tokluk sağlar, tansiyon ve şeker dengesi üzerine olumlu etkileri bulunur.

-Günlük hurma tüketimimiz 5 taneyi geçmeden beslenmemizde her zaman yer alabilir.

-Ayrıca hurma güçlü antioksidan etkiye sahiptir vücuttaki serbest radikal dediğimiz bileşenlerin uzaklaştırılmasına katkı sağladığı için başta kanser olmak üzere pek çok hastalık için önleyicidir.

-Kilo korumada da kullanılan iyi bir besin olan hurma şeker yerine kullanılabilir.

Hurmanın faydaları şaşırtıyor… Bu etkisini daha önce duymadınız!Bilim insanlarının yaptığı araştırmalarda; hurmanın, kalp hastalıklarına da iyi geldiği ispatlandı.

RAMAZAN AYLARINDA HURMAYI SOFRAMIZDAN EKSİK ETMİYORUZ

Ramazan ayının gelmesi ile hurma satışlarında da artış gözlendi. İftar ve sahur için hurma satın alan Mustafa Kurtulan, hurmanın tok tuttuğunu belirtip, “Ramazan aylarında hurma tüketimimiz biraz daha artıyor. Çünkü halkımız ramazan ve hurmayı artık bütünleşmiş olarak görüyor. Tabi biz de öyle görüyoruz. Ramazan aylarında soframızdan eksik etmiyoruz. Birçok faydası olduğunu söyleyen uzmanlar var. Sahur vaktinde hurmayı daha çok tüketiyoruz. Çünkü bize tokluk hissini daha çok veriyor” dedi.

SATICILAR DA MEMNUN

Hurma satıcısı Mehmet Düz Arduş; "Malum 2 yıldır virüsten dolayı pandemi sürecindeydik, ramazan ayları biraz durgun geçti ama bu yıl itibariyle çok güzel işlerimiz, hurma satışlarımız da güzel. Hurma malum Müslümanların en güzel meyvelerinden biri diyebiliriz. Özellikle ramazan ayında en çok tükettiğimiz şeylerden biridir ve tok tutucu özelliği vardır. Bu yüzden tercih ediliyor" dedi.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...