Yaşlanmak tarihe karışıyor! Cilt hücreleri yenilenecek, insanlar 30 sene genç görünecek

Düzenleyen:
Yaşlanmak tarihe karışıyor! Cilt hücreleri yenilenecek, insanlar 30 sene genç görünecek

SAĞLIK Haberleri

İngiltere’nin Cambridge şehrindeki araştırmacılar, 38 ila 53 yaş arasındaki kişilerin cilt hücrelerini yeniden programladı ve onların daha genç görünmelerini sağladı.

Araştırmacılar, bu şekilde 30 sene genç görünmenin mümkün olduğunu ifade ettiler. Deneylerde yaşlı hücreler, fibroblast olarak adlandırılan kolajen üreten cilt hücrelerinin karakteristik özelliklerini yeniden kazandı.

İnsan vücudunda en çok bulunan protein olan kolajen, vücudun temel yapı taşlarından biridir. İnsan cildindeki fibroblastların sayısı yaş ile birlikte azalır. Bu hücreler de yaşlanmayla birlikte buruşur.

Hayat bilimleri üzerinde çalışan Babraham Institute’teki araştırmacılar, bulgularının hedefe yönelik bir yaklaşıma yol açarak yaşlanmayı tedavi edebileceğini, bunun da rejeneratif tıpta 'devrim' olacağını iddia ettiler.

HÜCRELER GENÇLEŞTİRİLEBİLİR

Araştırmacılardan Dr. Diljeet Gill, “Hücrelerin işlevlerini kaybetmeden gençleştirilebileceğini ve yaşlı hücrelere bazı işlevlerin geri kazandırılabileceğini ispatladık. Henüz erken safhada olsa da araştırmamız geleceğe dair ümit vadediyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...