Sağlığına kavuşmak için 200 gün bekledi: 8 aylık bebeğe hayat kurtaran kalp nakli

Düzenleyen:
Sağlığına kavuşmak için 200 gün bekledi: 8 aylık bebeğe hayat kurtaran kalp nakli

SAĞLIK Haberleri

7 haftalıkken Elodie Baker'a nadir fakat tehlikeli bir kalp rahatsızlığı olan 'dilate kardiyomiyopati' teşhisi kondu. Baker’ kalp beklerken kalbinin kan pompalamasına yardımcı olan ve solunum tüpü gerektiren bir cihaz yerleştirildi. Yeni bir kalp için 200 günden fazla bekleyen minik bebeğe sonunda yaşama tutunmasını sağlayan kalp nakli yapıldı.

Baker’ın annesi bebeğini emzirirken emmekte güçlük çektiğini görünce onu hastaneye götürdü. Doktorlar başlangıçta Baker'ın sorununun ne olduğunu çözemediler, ancak bir röntgen filmi ile bebeğin ölümcül bir kalp rahatsızlığından mustarip olduğu ortaya çıktı.

Doktorlar çabucak onun kalp nakline ihtiyacı olduğuna karar verdiler. Ancak bu durum küçük bir çocuk için zordu. Çünkü mevcut olan tipik yetişkin organları, göğüslerine tam olarak sığamıyordu.

Bekleme sırasında doktorlar yapay bir kalp görevi görmesi için Elodie'ye bir pediatrik ventriküler destek cihazı yerleştirdi.

Tanı konulduktan sonra, Elodie Baker tedavi için hastaneye yattı. Kalbinin kan pompalamasına yardımcı olmak için minik bebek bir solunum ve besleme tüpü aynı zamanda farklı cihazlar da kullandı.

Elodie’ye hastanede kalmasının üstünden 100 gün geçtikten sonra, teşhis konulduğunun 200. gününde başarıyla kalp nakli yapıldı.

Minik bebeğin doktoru, bu süreçte Elodie'nin “oturmamayı öğrendiğini, emeklemeye başladığını ve bu kadar cihazla desteklenirken tüm bunları yapabilmesinin inanılmaz olduğunu” söyledi.

Elodie şu anda iyi durumda ancak gelişimsel olarak akranlarına yetişmek için terapi görüyor. Hastanede çalışanlar ise "O güçlü bir çocuk ve bağış yapan aileye çok müteşekkiriz" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...