Mutlaka düşürülmeli! Çocukta da kolesterol görülebilir

Düzenleyen:
Mutlaka düşürülmeli! Çocukta da kolesterol görülebilir

SAĞLIK Haberleri

Yüksek kolesterolün çocuklarda da görülebileceğini belirten Prof. Dr. Meral Kayıkçıoğlu, "İki yaşındaki çocuklarda bile yüksek kolesterole bağlı kalp krizi görebiliyoruz" dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

Kolesterol yaşlı hastalığı olarak bilinir. Ancak çocuklarda da yüksek kolesterol olabileceğini söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Kayıkçıoğlu "Çocuklarda kolesterol olmaz olsa da düşürülmesine gerek yoktur şeklinde bir yanlış inanış var. Kolesterol her yaşta tehlikeli" dedi.

"İki yaşındaki çocuklarda bile yüksek kolesterole bağlı kalp krizi görebiliyoruz" diyen Prof. Dr. Kayıkçıoğlu, "Özellikle ailede 55 yaş öncesinde kalp krizi varsa çocuklarda da kolesterol düzenli olarak ölçülmelidir. Ailesel kolesterol hastalığı olan çocuklarda kolesterol 135 mg/dL’nin üzerinde ise mutlaka düşürülmelidir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...