Yeni çevre problemi: Maskeler

Yeni çevre problemi: Maskeler

SAĞLIK Haberleri

Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, kullanılan maskelerin pandemi sonrası dünya genelinde ciddi bir atık problemine sebeğ olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Koronavirüs salgını ile mücadelede bireysel tedbirlerin başında gelen maskelerin, pandemi sonrasında bütün dünyada ciddi bir atık problemine sebep olduğunu söyleyen Hifyber Genel Müdürü Ahmet Özbecetek, pandemi sürecinde kullanılan ve rastgele çevreye atılan maskelerin, plastik atıklardan sonra tabiatı en fazla tehdit eden kirletici sınıfında yer aldığını açıkladı. Dünyada her ay 129 milyar maske kullanıldığını ve tahminlere göre Avrupa'da maskeden kaynaklı atık miktarı günde yaklaşık 445 milyon oldğunu söyleyen Özbecetek “Çoğunlukla polipropilen malzemeden üretilen tek kullanımlık maskeler, genellikle denizlerdeki hayata zarar veren mikroplastiklere dönüşüyor. Tek bir adet yüz maskesinden denizlere, günde 173 bin mikrofiber salınabiliyor. Tek bir maskenin tamamen yok olması 450 sene kadar sürebiliyor” dedi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...