Türkiye'de her yıl 250 bin kişi inme geçiriyor

Düzenleyen:
Türkiye'de her yıl 250 bin kişi inme geçiriyor

SAĞLIK Haberleri

Dünya İnme Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, Türkiye’de üç milyon inme geçirmiş hasta olduğunu her yıl buna 250 bin kişinin eklendiğini söyledi.

Ziyneti KOCABIYIK

İnmenin ülkemizde sakatlığa yol açan önemli sebeplerden biri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Topçuoğlu, inmenin ülkemizdeki ölüm sebepleri arasında üçüncü sırada yer aldığını bildirdi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

İnmenin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun topluma hatırlatılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Topçuoğlu "Ancak inme tedavisinde başarı olayın erken döneminde uygulanması hâlinde mümkündür. En iyi bilenen belirtiler “yüzde kayma”, “konuşma bozukluğu” ve “kolda güçsüzlük”tür. El, bacak veya vücudun bir veya iki tarafında kuvvet kaybı, görme kaybı, baş dönmesi, dengesizlik, çift görme, beceriksizlik, istemsiz hareket ve yürüyememe inme sonucu gelişebilir. Eğer belirtilerden biri varsa en kısa zamanda inme merkezine varılabilmesi için hemen 112 aranmalıdır" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...