Türkiye'nin astım karnesi: Üç hastadan ikisi kontrol altında değil

Düzenleyen:
Türkiye'nin astım karnesi: Üç hastadan ikisi kontrol altında değil

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de astımın görülme sıklığının hızla arttığına dikkat çeken alerji ve klinik immünoloji uzmanı Prof. Dr. Dilşad Mungan, ülkemizde sadece hastaların üçte birinin astımının kontrol altında olduğunu söyledi.

Ziyneti KOCABIYIK

Yapılan son çalışmalar Türkiye’de dört milyonun üzerinde astım hastası bulunduğuna, yani hastalığın her 100 kişiden beşinde görüldüğüne işaret ediyor. GSK Türkiye’nin katkısıyla düzenlenen basın toplantısında kronik bir hastalık olması sebebiyle astımın tedavisinin olmadığının düşünülmesinin tehlikeli bir yanılgı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mungan, hastalığın kontrol altına alınması sayesinde astımlıların da hayatlarını normal şekilde sürdürebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Mungan, "Astım kronik bir hastalıktır. Tedavideki amaç hastalığı tamamen ortadan kaldırmak değil, belirtilerinin kontrol altına alınması ve hastanın yaşamının normale en yakın şekilde devam ettirilmesidir. Uygun ilaç tedavisinin verilmesi ile astım belirtileri kontrol altına alınabilmektedir" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...