Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tansiyon şikayetiyle gittiği hastanede hayatının şokunu yaşadı

Düzenleyen:
Tansiyon şikayetiyle gittiği hastanede hayatının şokunu yaşadı

SAĞLIK Haberleri

Elazığ’da yaşayan 4 çocuk babası Hasan Şahin, tansiyon şikayetiyle hastaneye gitti. 57 yaşındaki Şahin, böbreğinde 2 santimetrelik tümör olduğunu öğrendi. Operasyon geçiren adam, böbrek tümöründen kurtularak sağlığına kavuştu.

Emekli öğretmen Hasan Şahin, yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye gitti. Yapılan tetkiklerde Şahin’in anjiyo olması gerektiği belirlendi. Fakat Şahin’in böbreğinde de ağrı olduğunu söylemesi üzerine ultrason çekildi. Çekilen ultrasında Şahin’in böbreğinde 2 santimetrelik tümör tespit edildi.

AZ KALSIN TÜM VÜCUDUNA YAYILIYORDU

Hastane doktorları arasında yapılan görüşmede öncelik, tümörün alınmasına yönelik oldu. Üroloji uzmanı operatör Dr. Serhat Yentür ve ekibi Laparoskobik Parsiyel Nefrektomi ile kapalı bir şekilde böbreklerdeki tümörü temizledi. Anjiyo olup stent takılması durumunda hastaya bir yıl dokunamayacaklarını ve bu yüzden ilk olarak tümörü temizleme çalışması yaptıklarını belirten Op. Dr. Yentür, aksi halde tümörün vücuda yayılma riskinin olabileceğini kaydetti. Ayrıca operasyonun ürolojinin en zor ameliyatlarından biri olduğunu vurgulayan Op. Dr. Yentür, başarılı bir şekilde yapıldığını ve hastanın sağlığının iyi olduğunu söyledi.

“HASTAMIZ GAYET İYİ, SIKINTIYI ATLATTIK”

Böbrek tümörlerinde erken tanının önemli olduğunu belirten Op. Dr. Yentür, hastanın tedavi sürecine ilişkin şöyle konuştu:

“Böbrekteki tümörü temizledik ama böbrek sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Buradaki riskler şu 3 tane atardamar olunca üçünü ayrı ayrı ortaya çıkarmak ve onları geçici olarak kapatıp tümörü çıkarıp daha sonra yine o kapattığımız damarlara kan akımını sağlamamız lazımdı. Buradaki süremiz de yarım saat. Yarım saatten daha uzun olduğunda buradaki böbrek artık fonksiyonunu kaybediyor. O da başarılı geçti, böbreğimiz de güzel çalışıyor. Şuanda kan tahlillerimizin hepsi çok iyi, idrar çıkışlarımız çok iyi, hastamız da gayet iyi. Sıkıntıyı atlattık” şeklinde konuştu.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...