Sigara içenlerin dikkatine: Bu besinler akciğerleri pırıl pırıl yapıyor, nikotini vücuttan atıyor

Düzenleyen:
Sigara içenlerin dikkatine: Bu besinler akciğerleri pırıl pırıl yapıyor, nikotini vücuttan atıyor

SAĞLIK Haberleri

Akciğerlerin sağlıklı olması için ilk olarak toksinlerden arınması şart. Bunun yolu ise bazı besinleri daha sık tüketmekten geçiyor. Uzmanlar sigaranın vücuda verdiği zararları her fırsatta vurguluyor. Sigarayı bırakmaya çalışan her birey alternatif tedavilerden yararlanıyor. İşte tam da bu noktada size yardımcı olacak ve nikotini vücuttan arındıracak bazı gıdalar mevcut. Uzmanların da tavsiye ettiği bu gıdaları sizin için bir araya getirdik. İşte akciğeri temizleyen besinler…

SARIMSAK

Sarımsak, solunum sisteminin en önemli organı olan akciğerlerin tam kapasiteyle çalışmasına destek oluyor. İçinde birçok vitamin ve mineral barındıran bu sebze akciğer kanserine karşı vücudu koruyor. Ayrıca çiğ sarımsak akciğeri doğal bir antibiyotik görevi göstererek toksinlerden arındırıyor.

ZENCEFİL

Akciğerleri temizlemek için gücünden faydalanmamız gereken bir diğer besin de zencefil. Bu güçlü gıda, vücut için tehlike oluşturacak tüm toksinleri vücuttan atıyor. Çay olarak demleme şeklinde tüketilebileceği gibi suyun içinde bir tutamı bekletilerek de tüketilmesi akciğerlerin temizlenmesine katkı sağlıyor.

KEREVİZ

Kereviz, kanserojen pek çok maddenin oluşmasında negatif etkiye sahip. Akciğerlerde oluşacak her türlü hastalık için koruyucu etki gösteriyor. Mevsiminde haftada iki kez tüketildiğinde sigaranın vücutta oluşturduğu toksinleri komple vücuttan atıyor.

KEÇİBOYNUZU

Akciğerleri temizleyen ve akciğer kanserinden koruğu araştırmalarla kanıtlanan keçiboynuzu, vücutta detoks etkisi oluşturuyor. Ayrıca bu vitamin zengini besin, astım ve benzeri akciğer hastalıklarının iyileşmesine de destek oluyor.

TERE

Akciğerlerde kontrolsüz hücrelerin oluşmasını engelliyor ve kansere karşı vücudu koruyor. Tere, yeşil yapraklı gıdalar arasında akciğerleri en iyi temizleyen besinler arasında ilk sırada yer alıyor.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Vücudun oluşturduğu serbest radikallere karşı savaşarak akciğerleri koruyor. Güçlü bir antioksidan olan üzüm çekirdeği, vücudun ihtiyacı olan gereksinimi sağlıyor ve akciğer kanserine karşı da koruyucu etki gösteriyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...