Hafızayı güçlendiriyor, unutkanlığa çare oluyor: Bu besinler Alzheimer hastalığının da düşmanı

Düzenleyen:
Hafızayı güçlendiriyor, unutkanlığa çare oluyor: Bu besinler Alzheimer hastalığının da düşmanı

SAĞLIK Haberleri

Unutkanlık, günümüzde çoğu kişinin az ya da çok yaşadığı bir sorun. Pek çok etkene bağlı olarak yaşanan bu durumu doğru besinler tüketerek azaltmak mümkün. Peki, hangi besinler unutkanlığa çare oluyor ve hafızayı güçlendiriyor? İşte uzmanların da tavsiye ettiği, beyni güçlendiren, hatta Alzheimer hastalığına yakalanma riskini önleyen süper besinler…

Yoğun çalışma temposu, günlük hayat stresi ve daha birçok neden hafızayı olumsuz etkileyerek unutkanlığa neden oluyor. Ancak beslenmemizde yer vereceğimiz bazı besinler unutkanlık probleminin önüne geçmemizi sağlayacak. Şimdi sıralayacağımız unutkanlığa iyi gelen besinler, yalnızca hafızanızı güçlendirmekle kalmayacak; Alzheimer, demans gibi nörolojik hastalıklara yakalanma riskini de azaltacak. İşte düzenli tüketildiğinde unutkanlığı bile unutturacak yiyecekler…

YAĞLI BALIKLAR

Somon, sardalye, deniz levreği, hamsi, gibi yağlı balıklar, sağlıklı doymamış yağ olan omega 3 kaynaklarından zengin. Yapılan araştırmalarda ortaya konan bilgilere göre ise omega 3 yağ asitlerinden zengin beslenmek Alzeimer riskini azaltıyor. Unutkanlığı önlemek, hafızayı güçlendirmek için haftada 2 kez balık yemek şart.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kabak çekirdeği vücudu serbest radikallerin hasarından koruyor ve hafızanın gerilemesine engel oluyor. Kabak çekirdeğinin içeriğinde çinko ve magnezyum bulunuyor, bunlar hafıza için güçlü mineraller… Günde 1 çay bardağı kadar tuzsuz kabak çekirdeği tüketmek hafızayı güçlendiriyor, bu nedenle beslenmenizde kabak çekirdeğine mutlaka yer vermelisiniz.

CEVİZ

Cevizin yapısındaki bazı biyoaktif bileşikler, beyin hücrelerine koruyucu etki gösterir. Bu süper kuruyemiş, beynin özellikle hafıza gibi kritik bölgelerinde iyileştirici etkiyi destekler. Günde 3-4 adet ceviz yemek hafızayı çelik gibi yapar, unutkanlığa çare olur.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata doğru miktarda tüketildiğinde oldukça faydalı. Bitter çikolatanın en iyi etkilerinden biri de hafızayı güçlendirmesi… Bu harika gıdanın içindeki polifenoller, beynin sağlıkla çalışmasına destek olur. Diyabet hastası değilseniz veya alerjik bir bünyeniz yoksa günde birkaç kare bitter çikolata tüketebilirsiniz.

ISPANAK

Ispanağın içeriğindeki C vitamini ve folik asit beynin sağlıkla çalışmasına destek olur. Ancak ıspanakları çok kavurarak pişirmek yerine çiğ olarak salatalara ekleyip tüketmek daha faydalı. Öte yandan ıspanağın içeriğinde bulunan flavonoidler, beyni serbest radikallerden korur ve güçlendirir.

TARÇIN

Yapılan birçok araştırma, tarçının beynin çalışmasına olumlu yönde etki ettiğini, zihni rahatlattığını, konsantrasyonu artırdığını ortaya koyar nitelikte. İsterseniz yediklerinize toz tarçın serperek isterseniz çayın içine çubuk tarçınları ekleyip demleyerek tarçının hafıza güçlendirici etkilerinden faydalanabilirsiniz.

NAR

Nar, vücuda giren yabancı maddeleri vücuttan hızla uzaklaştırıyor. Bu etkisi de hafızamızı zayıflatmaya ve unutkanlığa neden olan kötü durumların önüne geçiyor. Öte yandan nar ve nar suyu, beynin fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlıyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...