Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Sosyal medya depresyonu' gençler arasında yaygınlaşıyor

Düzenleyen:
'Sosyal medya depresyonu' gençler arasında yaygınlaşıyor

SAĞLIK Haberleri

Gençler arasında depresyonun 'sosyal medya' nedeniyle yaygınlaştığını belirten Dr. Berrin Özyurt, "Gençler arkadaşlarından daha az yorum ve beğeni aldıklarında, genel geri bildirimleri yeterli görmediğinde depresyona giriyor" dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

Yaşar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Berrin Özyurt, ‘Facebook Depresyonu’ ismiyle ortaya çıkan ve sosyal medya sebebiyle oluşan depresyonun gençler arasında artış gösterdiğini söyledi.

Bunun en önemli sebebinin, kişinin kendisini sosyal medyada arkadaşları ile karşılaştırması olduğunu ifade eden Dr. Özyurt "Özellikle gençler, tatile gidenlerin ya da ilişki biçimi değişenlerin fotoğraflarını gördüklerinde kıskanıyor ve kendilerini kötü hissediyor. İkinci en önemli sebep ise dikkat çekememe. Gençler arkadaşlarından daha az yorum ve beğeni aldıklarında, genel geri bildirimleri yeterli görmediğinde de depresyona giriyor" dedi.

Sosyal medyada siber zorbalık olaylarına maruz da dikkat çeken Dr. Özyurt "Siber zorbalık ergenlerde, depresyon, anksiyete, yoğun bir yalnızlık ve intihar gibi ciddi psikososyal sonuçlara sebep oluyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...