Endometriozis kısırlık sebebi

Endometriozis kısırlık sebebi

SAĞLIK Haberleri

Üreme çağındaki kadınlarda görülen en önemli kısırlık sebeplerinden biri olan endometriozisin “sinsi bir düşman” olduğunu söyleyen Türk-Alman Jinekoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, hastalığa erken teşhis konulması gerektiğine dikkat çekti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kısırlık problemi yaşayan yetişkin kadınların yüzde 30’unda endometriozis görüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Ünlü “En sık görülen belirtileri ağrılı adet görme, düzensiz kasık ve bel ağrıları ile kısırlıktır. Bazen hiç belirti vermeyebilir. Bu hastalık, doğurganlık ve üreme çağında ortaya çıkan, östrojen hormonu bağımlı ve sadece kadınlarda görülen bir hastalık. En çok yumurtalıkları etkiliyor ama yumurtalık dışında da karın zarında, başka organlarda, hatta beyin ve gözde bile bu hastalın yayıldığı görülmüş. Endometriozis hastalığında belirtilerin aile tarafından ya da hasta tarafından ciddiye alınması ve doktora götürülmesi, bu çocukların her periyotta çok ciddi ağrılar çekmesini engeller” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...