Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Laboratuvar çalışması ortaya koydu: Kansere fren yaptırıyor, illet hastalığın bir numaralı düşmanı çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Laboratuvar çalışması ortaya koydu: Kansere fren yaptırıyor, illet hastalığın bir numaralı düşmanı çıktı

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yüksek besin değerlerine sahip enginarın laboratuvar çalışmalarında bir faydası ortaya çıktı. Çalışmaya göre, karaciğer dostu uzmanlar tarafından vurgulanan besinin kanseri engellediği ispatlandı.

HBX Ar-Ge isimli araştırma şirketi Aydın’ın sembol ürünlerinden biri olan sakız enginarı üzerindeki çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Firmanın AR-GE Koordinatörü Hakan Başlık, sofrada karaciğer dostu olarak bilinen enginarın, laboratuvarda kansere düşman çıktığını kaydetti. Başlık, bugüne kadar hem damak tadı hem de besin olarak tüketildiğinde sağlık açısından ciddi faydaları olan enginarın eczane raflarına taşınabileceğini söyledi.

“KANSERLİ HÜCRELERDE ETKİLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Aydın Efeler ilçesine bağlı başta Gölhisar Mahallesi olmak üzere çevresindeki binlerce dönüm alanda yetiştirilen enginarın fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum ve çinko açısından oldukça zengin olduğunu belirten Hakan Başlık şöyle konuştu:

“A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri bulunduran enginarın içeriğinde yüksek oranda protein yer almaktadır. Kalp kasını da güçlendiren enginar, kalbin de rahat çalışmasını sağlar. Demir eksikliğinin giderilmesinde önemli rol oynayan enginarın ana bileşeni ile yaptığımız çalışmalarda kanserli hücrelere etkili olduğunu gördük. Papatyagiller ailesine mensup olan enginar güçlü bir antioksidan olduğu için vücudu kansere karşı koruduğunu zannediyoruz. Bu zamana kadar daha çok karaciğere olan faydaları ile bilinen enginarın vücuttaki diğer pek çok organa faydası ve vücut dengesini korumasının yanında kansere karşı olan etkisi ile de daha da kıymetleneceğine inanıyoruz” dedi.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...