Gebelere iyot uyarısı

Gebelere iyot uyarısı

SAĞLIK Haberleri

Kadın ve çocukların erkeklere göre daha fazla iyot eksikliği yaşadığını söyleyen iç hastalıkları uzmanı Dr. Muharrem İngeç, özellikle gebelik döneminde tiroid hormonlarının ve iyot düzeyinin sık sık kontrol edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gebelik sırasında iyot eksikliğinin, tiroit bezinin daha yavaş çalışmasına sebep olabileceği, bunun da gebelikle ilgili komplikasyonlara, bebekte zeka geriliğine, doğumdan sonra bebekle ilgili problemlere de yol açabileceğini dile getiren Dr. İngeç, “Gebelikte özellikle günde 250 mikrogram iyot alınmasını tavsiye ediyoruz. Günlük gereken iyot miktarının büyük bir kısmını tuzlarla birlikte alabiliyoruz ama beraberinde besin seçimine de dikkat etmek gerekir. Özellikle yoğurt, süt, peynir gibi yiyeceklerde iyot miktarı fazla. İyodun en önemli kaynağı balık ve deniz ürünlerinde. Hamilelik döneminde balık tüketimini artırmak gerekir. Bezelye gibi bazı yeşil sebzelerde de bol bol iyot var” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...