Maymun çiçeği virüsü yayılmaya devam ediyor! Komşuya da sıçradı: Gürcistan’da ilk vaka

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Maymun çiçeği virüsü yayılmaya devam ediyor! Komşuya da sıçradı: Gürcistan’da ilk vaka

SAĞLIK Haberleri  / AA

Son haftalarda dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği virüsü, Türkiye'nin sınır komşusu Gürcistan'da görüldü. Ülkede ilk maymun çiçeği vakasına rastlandığı bildirildi.

İngiltere’de 7 Mayıs’ta tespit edilen maymun çiçeği virüsünün ardından vakalar artmaya devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü Türkiye’ye yaklaştı. Virüs, komşu Gürcistan’da da görüldü.

Gürcistan Hastalık Kontrol ve Halk Sağlığı Milli Merkezi’nce yapılan yazılı açıklamada, ülkede ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği belirtildi.

Avrupa bölgesinde seyahat eden bir kişide virüsün görüldüğü kaydedilen açıklamada, "Hasta hafif bir viral enfeksiyona sahipti ve uygun tedaviden kısa süre sonra sağlık merkezinden taburcu edildi" ifadesi kullanıldı.

YUNANİSTAN’DA DA GÖRÜLMÜŞTÜ

Avrupa'da etkisini artıran maymun çiçeği virüsü komşu Yunanistan'a da sıçramıştı. Ülkede ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği bildirilmişti.

Yunanistan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, ülkedeki ilk maymun çiçeği vakası Andreas Singros Hastanesinde tespit edilmişti. Yakın zamanda Portekiz'e seyahat ettiği belirtilen erkek hastanın durumunun iyi olduğu kaydedilmişti.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ NEDİR?

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...