Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Araştırmalar kanıtladı: Karaciğer kanseri riskini artırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Araştırmalar kanıtladı: Karaciğer kanseri riskini artırıyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Günümüzde özellikle gençler arasında sıkça tüketilen şekerli içeceklerin kanser riskini artırabileceğine yönelik endişeler son yıllarda arttı. Prof. Dr. Uğur Coşkun, bu konuda yapılan bir çalışma hakkında bilgi vererek önemli uyarılar yaptı.

Prof. Dr. Uğur Coşkun, Longgang Zhao ve arkadaşları tarafından Güney Karolayna Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bu çalışmada 50 yaşın üzerindeki 90 bin kadın çalışmaya dahil edildiğini ve geçmişteki şekerli içecek ve benzeri tüketimleri analiz edilerek, günde 1 yada daha fazla şekerli içecek tüketen kişilerde, hiç tüketmeyenlere göre karaciğer kanseri riski yüzde 78 oranında daha fazla bulunduğu bilgisini verdi.

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMEK KANSERİ TETİKLİYOR

Şekerli içecekler olarak, içerisinde şeker bulunan meşrubatlar ile taze sıkılmış olmayan meyve sularının sayılabileceğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, bu içecekler günümüzde oldukça sık tüketildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu.

“Bu içeceklerin her gün tüketilecek şekilde alışkanlık haline getirilmesinin maalesef karaciğer kanseri riskini artırdığı ortaya konulmuş oldu. Bu tür gıdaların obeziteyi artırması, insülin direncini tetiklemesi, içeceklerin içerisinde yer alan kimyasal bileşikler, pestisitler bu artmış kanser riski ile ilişkili olabilir. Özellikle çocuklar ve gençleri bu konuda uyarmak ve toplumsal bilgilendirme yapmak çok önemli. Tabi ki seyrek olarak yapılan tüketimlerin bir zararı olacağı düşünülemez. Ama sürekli alışkanlık haline getirilmesi kanser dahil bir çok riski içerebilmektedir” dedi.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...