Bağırsakları temizliyor, böbreklerdeki kumu döküyor… Ancak dikkat: Ana öğünden hemen sonra yemeyin

Düzenleyen:
Bağırsakları temizliyor, böbreklerdeki kumu döküyor… Ancak dikkat: Ana öğünden hemen sonra yemeyin

SAĞLIK Haberleri

Yaz mevsimiyle birlikte tezgahlarında yerini almaya başlayan şeftalinin faydaları saymakla bitmiyor. Vitamin ve mineral zenginliğinin yanı sıra hoş kokusu ve lezzetli tadı olan şeftali sağlık için yararlı. Öyle ki bu harika meyve sinirleri yatıştırıyor, hazımsızlık problemlerine iyi geliyor. Diyetisyen Salih Gürel, şeftalinin faydalarını sıralıyor ancak yemekten en az iki saat sonra yenilmesini tavsiye ediyor. İşte nedeni…

- Şeftali mide asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir. Ağız kokusunu engeller.

- Şeftali cildin kendisini yenilemesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirici özelliğe sahiptir. Cildinizi zararlı UV ışınlarına karşı korur.

- Şeftali bağırsak kurtlarının temizlenmesine yardımcı olur, idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

- Şeftali, içerdiği bioflavonoid bileşeni sayesinde kanserli hücre oluşumu önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Sinir sistemini yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir.

- Şeftalinin düzenli tüketimi vücudunuzdaki kan dolaşımını arttırarak görme sağlığınızı iyileştirebilir.

- Şeftalinin düzenli tüketimi kalp krizi ve felce karşı korunmanıza yardımcı olur.

- Böbrekle ilgili rahatsızlıkları azaltır ve ülser oluşum riskini önler.

- Şeftali düzenli olarak tüketildiğinde kansızlık sorununu ortadan kaldırır.

- Böbreklerde oluşan kum ve taşların atılmasını sağlar, safra kesesinin işlevini düzene sokar.

 ANA ÖĞÜNDEN EN AZ İKİ SAAT SONRA YİYİN

Şeftali tek başına yendiğinde sindirim süreci çok hızlı çalışır. Bir ana öğünün hemen ardından  şeftali yemek, sindirim sırasında diğer gıdalar ile birleştiğinde midede mayalanmaya neden olabilir; bu da hazımsızlık, mide ekşimesi gibi sindirim rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle ana öğününüzün hemen ardından şeftali yememelisiniz. Ana öğünden en az iki saat sonra şeftali yiyin.

Ayrıca şeker hastaları için  şeftalinin  yanında tüketecekleri süt, yoğurt veya ayranın kana hızlı geçişini yavaşlattığı için insülin ve şeker metabolizmada hızlı yükseliş-düşüş olmasını önlüyor. Bu sayede kan şekerinizin dengede kalmasına katkı sağlıyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...