Azı karar, çoğu zarar! Aşırı su tüketimi zehirleyebilir

Düzenleyen:
Azı karar, çoğu zarar! Aşırı su tüketimi zehirleyebilir

SAĞLIK Haberleri

Kişinin günlük tüketmesi gereken su oranının kişiden kişiye değiştiğini belirten Dr. Muammer Yıldız, 'günde 3-5 litre su için' gibi ezber söylemlerin çok sakıncalı olduğunu belirterek "En doğru su tüketim oranı kişiye özgü olarak saptanmalı" dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

İnsan vücudu için en elzem sıvı olan suyun tüketiminde aşırıya kaçmamak gerektieğini söyleyen Dr. Muammer Yıldız "Bol su tüketin", "günde 3-5 litre su için" gibi ezber söylemlerin çok sakıncalı olduğunu belirterek "Vücuda ihtiyaç duyduğundan çok daha fazla su girdiğinde ‘su toksikasyonu’ dediğimiz sıkıntılı bir durum ortaya çıkar. Su fazlalığı sebebiyle kanın içindeki bazı elementler ve minerallerin oranı çok azalır. Bu da önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. O yüzden su ne az ne de çok, kararında tüketilmeli" dedi.

KİŞİYE ÖZGÜ OLARAK SAPTANMALI

Kişinin altta yatan hastalıklarına ve vücut yapılarına göre su tüketmesi gerektiğine işaret eden Dr. Yıldız "Şeker hastaları ve kalp hasarının tüketmesi gereken su oranı ile romatizma hastalarının günlük su tüketimi kesinlikle aynı olamaz. En az 2 litre tüketimin dahi yaz kış mevsimlerine göre farklılık gösterebileceğini unutmamak gerekir. En doğru su tüketim oranı kişiye özgü olarak saptanmalı; hormonları, enzimleri, fizyolojik mizacı, karakteri, yaşam biçimi gibi unsurlar kişinin ne kadar su tüketmesi gerektiğini belirlerken göz önünde bulunduran parametrelerin başında gelmektedir" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...