Miraç'ın kopan parmakları karnında beslendi

Miraç'ın kopan parmakları karnında beslendi

SAĞLIK Haberleri

Kars'ta 3 yaşındaki Muhammet Miraç Kenç'in traktörün vantilatör kayışına sıkışıp kopan el parmakları, karnına gömülüp 4 hafta beslendikten sonra yerine dikilerek kurtarıldı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Halefoğlu köyünde yaşayan dede İsmail Kenç, yaklaşık 2 ay önce, top ve oyuncak aldığı torunu Miraç ile evinin önünde vakit geçiriyordu. Dede Kenç'in, bir anlık dalgınlığından faydalanan küçük Miraç, sol elinin 3 parmağını traktörün vantilatör kayışına kaptırdı. Buradaki ilk müdahale sonrası kopan parmaklarla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edilen Miraç, Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdulkerim Olğun ve ekibince ameliyata alındı. Hastanın parmak damarlarının büyük kısmının yandığını anlatan Olğun, şöyle konuştu: "Hastanın parmakları yanarak koptuğu için işler zor oldu. Mikro cerrahi yaptığımız ilk operasyon başarısız oldu. Sonra parmakları eliyle karnına gömdük ve 4 hafta besledik. Sonunda eli karnından ayırdık. Hastamız normalde kaybedeceği parmaklarına yeniden kavuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...