ZİYNETİ KOCABIYIK

Dr. Özgönül kurban etinin doğru pişirilmesinin kurallarını şöyle sıraladı:

> Etin çok yağlı kısımlarını iyice temizleyip küp küp doğradıktan sonra rahatça pişeceği büyük bir tencereye koyun.

> Eti mutlaka çok kısık ateşte ve tencerenin kapağı tam kapalı şekilde kendi suyunda pişirin.

> Besin değerini kaybetmemesi için kendi yağında yavaş yavaş pişirin ve bu dönemde tuz eklemeyin.

> Etin tam anlamı ile pişmesine gerek yoktur. Suyunun azalması ve yarı yarıya pişme işlemi gerçekleşmesi yeterlidir.

> Büyükçe bir derin tavaya içyağını (organları çevreleyen ve besin değeri çok yüksek olan yağ) çok küçük parçalara ayırıp bir tavada yavaş ateşte iyice eriyene kadar pişirin.

> Bir kilo ete 250 gram içyağı koyarak etin içine katarak pişirmeye devam edin.

> Etin suyu tam olarak çekildiğinde tuz ve baharatlar ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz

Soruya doğru cevap ver, kurbanlığı kap! Bu bilgi yarışmasının ödülü çok farklı Soruya doğru cevap ver, kurbanlığı kap! Bu bilgi yarışmasının ödülü çok farklı Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul sokaklarında bilgi yarışması düzenleyen sosyal medya fenomeni 'Bayrampaşalı Yaspe' soruya doğru cevap verenlere kurbanlık, erzak ve para ödülü dağıttı.
İzmir’de kurban kesim fiyatları belli oldu İzmir’de kurban kesim fiyatları belli oldu Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken korsan kasaplar için vatandaşları uyaran Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, kurban kesim fiyatlarını açıkladı. Açıklamaya göre büyükbaş kurbanlık kesiminin 600 lira, küçükbaş kurbanlık kesiminin 200 liradan yapılacak.