Dizdeki sıvıları yeniliyor: Karabiber ile birleştirip tüketildiğinde faydası zirve yapıyor

Düzenleyen:
Dizdeki sıvıları yeniliyor: Karabiber ile birleştirip tüketildiğinde faydası zirve yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Romatizmal hastalıklar, kıkırdakla ilgili problemler, kireçlenme, menisküslere ilişkin sorunlar ve daha birçok neden diz ağrısına sebep olabilir. Bu ağrılar farklı seviyelerde seyredebilir. Ağrıların kişinin yaşam kalitesini düşürmemesi için kişiye özel tedavi planlamasının yanında bazı besinlerin tüketilmesi ağrıların geçmesine çare olabilir. Peki, diz ağrısı için hangi yiyecekler yenmeli? Dizdeki kıkırdak sağlığını canlandırmanın en iyi yolu ne? İşte diz sağlığı için besinlerden yarar sağlamanın etkili yolları…

Diz sağlığının önemi tartışmasız bir gerçek. Çünkü yürürken vücudun ağırlığının yaklaşık 3 katı, koşarken de vücudun ağırlığının yaklaşık 5 katı dizlere biner. Öte yandan yaş ilerledikçe dizdeki kıkırdak sıvısı azalır, buradaki dokular kendi kendini onaramaz. Bunun için doğal bir beslenme düzenini uygulayabilir, bazı besinleri yeme düzeninize dahil edebilirsiniz. Peki, diz ağrısı nasıl geçer? Diz ağrısına iyi gelen bitki ve besinler hangileri? İşte eklem ve diz ağrılarına iyi doğal yiyecekler...

KEMİK SUYU

Kemik suyu, kemikleri ve kas yapısını güçlendirir. Bu besinin içerisinde yer alan glukozamin, kondroitin ve çeşitli amino asitler eklemlerin korunmasına yardımcı olur. Öte yandan doğru hazırlanan kemik suyu içerisinde yer alan jelatin sayesinde eklem sağlığı için son derece faydalıdır. Kemik suyunun takviye olarak kullanılması eklem ağrılarına iyi gelir.

ZERDEÇAL

Enflamasyonu (iltihaplanma) ve ağrıyı iyileştiriyor. Zerdeçaldaki kurkumin adlı madde enflamasyonu artıran maddelerle savaşabiliyor. Bu özelliğiyle ağrıyan dizler için fayda sağlıyor. Özellikle karabiber ile birleştiğinde faydası zirve yaparak iki katına çıkıyor.

BAKLAGİLLER

Mercimek, fasulye, nohut gibi baklagiller kıkırdağın inşasında önemli rol oynuyor. Dizdeki iltihaplanmalar genelde kollajen eksikliğinde meydana geliyor. Bu noktada baklagiller devreye giriyor. İçeriğinde yer alan faydalı maddeler vücuttaki kollajenin yenilenmesine yarar sağlıyor.

OMEGA-3

Omega-3 eklemler için son derece faydalı. Dizlerdeki sıvıların yenilenmesi için somon, uskumru, tuna gibi balıklar tüketilmeli. Bu yararlı yağ asidi avokado, zeytinyağı, fındık gibi besinlerde de bulunuyor.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeği, kemik oluşumu için önemli olan iyi bir magnezyum kaynağı. Öte yandan diz kıkırdağını yeniden üreten hyalüronik asit açısından da çok zengin. Kabak çekirdeğinin içinde bulunan yüksek lif kemikleri güçlendiriyor, özellikle ileri yaştaki kadınlarda kemik erimesini ve kas kaybını önlüyor.

KURUYEMİŞLER

Kuruyemişler ve faydalı bazı tohumlar kemik sağlığını destekliyor. Güçlü kemikler için destekleyici olan proteinleri de bolca içeriyor. Güçlü kemikler için kolajen ve antioksidan etkisi yüksek olan kuruyemişler, aşırıya kaçmamak kaydıyla her gün bir avuç tüketilebilir. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...