Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

COVID-19’un bir yan etkisi daha ortaya çıktı: Hayatınızı kabusa çevirebilir

Düzenleyen: / Kaynak: Independent News
COVID-19’un bir yan etkisi daha ortaya çıktı: Hayatınızı kabusa çevirebilir

SAĞLIK Haberleri  / Independent News

Bilim insanları COVID-19 hastalığının bir yan etkisini daha ortaya çıkardı. Yeni bir araştırmaya göre, koronavirüs enfeksiyonu geçiren felç ve inme hastalarının iyileşme olasılığı çok daha düşük. Yani COVID-19, felç ve inmeden kurtulma ihtimalini azaltıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir grup araştırmacı COVID-19 ile felç arasındaki bağlantıyı inceleyen bir çalışma yaptı. Ekip, Avrupa ve Kuzey Amerika'daki COVID-19 hastası olanlar ve olmayanlar olmak üzere iki grup inme hastasını inceledi. ‘Characteristics of a COVID-19 Cohort with Large Vessel Occlusion: A Multicenter International Study’ adlı çalışma, akut büyük damar tıkanıklığı (LVO) olan 194'ü Covid hastası ve 381'i Covidli olmayan 575 hastanın veri analizinden oluşuyor.

COVID-19 kohortunun daha genç olmasına yani koronavirüs hastalarının daha genç olmasına ve daha az serebrovasküler (beyinde nöral hasar) risk faktörüne sahip olmasına rağmen, ölüm oranlarının daha yüksek olduğu ortaya çıktı. 

COVID-19, FELÇTEN KURTULMAYI 2,5 KAT ZORLAŞTIRDI

Çalışmayı ABD’deki Thomas Jefferson Üniversitesinden nörolojik cerrahi profesörü Dr. Pascal Jabbour liderliğindeki ekip gerçekleştirdi. Çalışmada, Covid'li kişilerin olumsuz bir sonuca sahip olma ve inme sonrası zor bir iyileşme ile karşı karşıya kalma olasılığının Covid’li olmayan kişilere göre 2,5 kattan daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

Prof. Dr. Pascal Jabbour, “Covid-19 hakkında, özellikle de genç hastalar üzerindeki etkisi hakkında öğrenmemiz gereken daha çok şey var. İnmenin Covid-19'lu bireyler üzerindeki etkisi endişe verici ve araştırmaya ve düzeltmeye devam etmeliyiz.” dedi. 

FELÇ NEDENLERİ OLDUKÇA KARMAŞIK

Kan akışının aniden kesilmesi olan felç, çok sayıda nedeni olan karmaşık bir rahatsızlıktır. Kalp problemlerinin yanı sıra kolesterol nedeniyle tıkanan arterlere (atar damarlara) kadar pek çok şey felce neden olabilmekte. Küçük darbeler genellikle kalıcı hasara neden olmaz ve 24 saat içinde kendi kendine çözülebilir ancak daha büyükleri felaket olabilir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...