Yarım asırlık evlat hasreti son buldu: Anne olduğu yaşı duyanlar şaşırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Mirror
Yarım asırlık evlat hasreti son buldu: Anne olduğu yaşı duyanlar şaşırıyor

SAĞLIK Haberleri  / Mirror

Hindistan’da 54 yıldır çocuk sahibi olamayan bir çift ilk çocuklarını kucağına aldı. Biri 70 biri 75 yaşında olan karı koca yıllar sonra anne bana oldu.

Hindistan'ın Rajasthan eyaletinde yaşayan Chandravati isimli bir kadın bu hafta başlarında yaklaşık 3 kilo ağırlığında bir bebek doğurdu.

Şimdi 70 yaşında olan Chandravati ve kocası, başarılı bir tüp bebek (IVF) tedavisinden sonra ilk çocuklarına kavuştu.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI DÖKTÜLER

Çok mutlu olan 75 yaşındaki baba Gopichand, “Chandravati'nin gözlerinden tekrar tekrar mutluluk gözyaşları döküldü. Tüp bebek hizmeti dünyadaki herkes için ulaşılabilir bir şey olmalı'” dedi.

Askerken bacağından yaralanan Gopichand'e, çocuk sahibi olmasının zor olduğu hakkında bir rapor verilmiş. Yerel basında çıkan haberlere göre, anne ve bebeğinin durumunun iyi olduğu söyleniyor.

Yarım asırlık evlat hasreti son buldu: Anne olduğu yaşı duyanlar şaşırıyor

TÜP BEBEK TEDAVİSİ BAŞARILI OLDU

Çift, yıllarca çocuk sahibi olmak için çalıştı ve düzenli olarak doktorları ziyaret etti. Sonunda tüp bebek merkezine bir akrabaları aracılığıyla başvurdular ve üçüncü tüp bebeklerinde olumlu sonuç elde ettiler.

Tüp Bebek uzmanı Dr. Pankaj Gupta, “Ülke genelinde bu yaşta doğum yapan yalnızca birkaç vaka var” dedi.

2019’da Hindistan'da Erramatti Mangayamma isimli bir kadın 74 yaşında ikizleri olduktan sonra dünyanın doğum yapan en yaşlı insanı seçilmişti.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...