Karaciğeri derinlemesine temizliyor! Tam bir şifa kaynağı… Bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

Düzenleyen:
Karaciğeri derinlemesine temizliyor! Tam bir şifa kaynağı… Bağışıklık sistemini de güçlendiriyor

SAĞLIK Haberleri

Karaciğerin temizlenmesinin ve yenilenmesinin doğal yolu tüketmekten doğal beslenmekten geçiyor. Halk arasında karaciğer temizlenmesi olarak bilinen karaciğer detoksifiyesi ile organların kendi kendine yenilendiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Yedibela, “Karaciğere iyi davranırsak ve yaşam tarzımızı değiştirirsek organlar kendini yenileme imkânı bulabilir” diyor ve karaciğeri temizleyen besinler hakkında bilgi veriyor.

Belirli gıdaların tüketimi organlar üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Özellikle sebze-meyvelerin karaciğer sağlığı için faydalı. Peki, karaciğeri temizleyen doğal besinler hangileri, merak ediyorsanız konunun uzmanı tek tek sıraladı.

 

KARACİĞERİN EN YAKIN DOSTU: LİMON VE GREYFURT

 

- Narenciye grubunda yer alan greyfurt, karaciğeri temizleme etkisine sahip bir besin. İçindeki acı maddeler yağ sindirimine yardımcı olan karaciğer enzimlerinin üretimini arttırır ve detoksifikasyonunu destekler.

 

- Greyfurtun yanı sıra limon ve diğer turunçgiller de karaciğer enzimlerinizi harekete geçirdikleri ve yüksek C vitamini içerdikleri için bağışıklık sistemini güçlendirip karaciğer hasarlarının en aza indirilmesine yardımcı olur.

 

SEBZELER KARACİĞER TEMİZLİĞİNDE ETKİLİ
 

- Sebzeler lif, vitamin ve mineraller açısından zengindir ve özellikle brokoli, turp, enginar, kuşkonmaz, domates, biber gibi sebzeler karaciğerde detoksifiye edici özellikler uygular. –

 

- Tüm turpgiller karaciğerdeki hücre yapılarının onarımı için oldukça önemli. Ayrıca, alkali olan bu sebzeler toksinleri yok etmeye yardımcı olurken detoksifiye edici özellikler ile karaciğerde dengeli bir asit-baz dengesine katkıda bulunurlar.

 

- Ceviz, avokado, zeytinyağı, chia tohumu ve badem de karaciğer temizliğinde etkili. İçerisindeki amino asit ve L-arginin sayesinde temizleyici etkileri bulunuyor.
 

ZERDEÇAL VE ZENCEFİL KARACİĞER KANSERİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR
 

- Sarımsak, zerdeçal ve zencefil gibi baharatlar içerdiği bileşenler sayesinde karaciğer enzimlerini harekete geçirir karaciğerdeki kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Sarımsak, toksinlerin karaciğerden atılmasını destekler.

 

-  Ayrıca, Asya bölgesinde yaygın olarak kullanılan zerdeçal ve zencefil, antioksidan etkilere sahiptir. Diğer yandan, karaciğer enzimlerinin oluşumunu teşvik eder, toksinlerin emilimini sağlar ve böylece karaciğerin toksinleri daha iyi atmasına yardımcı olur.

 

- Yapılan araştırmalar, zerdeçal ve zencefil gibi baharatların karaciğer hasarının belirtilerini azalttığını ve kansere karşı önleyici bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...