Guatr, erken menopoz sebebi

Guatr, erken menopoz sebebi

SAĞLIK Haberleri

Bebek sahibi olmak isteyenlerin diğer hormonları yanında tiroit hormonlarını da ölçtürmeleri gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, tiroit fonksiyon bozukluklarının anne olmayı engelleyebileceğine dikkat çekti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Prof. Dr. Öner,  “Özellikle tiroit bezi ile yumurtalık dokusu birbirlerine çok benzer ve tiroit bezini yabancı cisim olarak gören ve tiroit bezine saldıran vücuttaki hücreler guatra sebep olurken eş zamanlı olarak yumurtalık dokusuna da saldırıp yumurta rezervini ciddi anlamda azaltabilir. Bu sebep guatr bilinen en sık menopoz nedenlerindendir. Cildiniz kuruyorsa, sürekli yorgun ve uykusuz hissediyorsanız, saçlarınız dökülüyor, sık sık kabızlık sorunu çekiyorsanız mutlaka TSH hormonunuza baktırın. Eğer guatr çıkarsa yumurta rezerv hormonu olan AMH testi de yaptırın” diyerek uyarıyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...