Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (0-2 Özet) Bundesliga'da şampiyonluk yarışı kızıştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (0-2 Özet) Bundesliga'da şampiyonluk yarışı kızıştı

SPOR Haberleri

Bundesliga'da şampiyonluk yarışına Borussia Dortmund da ortak oldu. Lider Bayern Münih'in son 3 haftada 6 puan kaybettiği Almanya'da, Bayer Leverkusen'i deplasmanda 0-2 mağlup ederek 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan Borussia Dortmund, 18 haftada 34 puana ulaştı ve liderle farkı 3'e indirmeyi başardı. Bundesliga'da 18. ahftayı Union Berlin 36 puanla 2. sırada, RB Leipzig de 35 puanla 3. sırada tamamladı.

Bundesliga'da son 3 maçını kazanan Borussia Dortmund, 4 takımlı şampiyonluk yarışına dahil oldu.

BAYER LEVERKUSEN - BORUSSİA DORTMUND (0-2) ÖZET İZLE

https://twitter.com/BVB/status/1619763150454398978

Borussia Dortmund, 18. haftanın kapanış maçında BayArena’da Bayer Leverkusen’e konuk oldu. Sarı-siyahlılar 33. dakikada Karim Adeyemi’nin attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Geçtiğimiz yaz RB Salzburg'dan 30 milyon euroya transfer edilen 21 yaşındaki forvet Adeyemi, Bundesliga'daki 14. maçında ilk golünü attı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Borussia Dortmund 53. dakikada Edmond Tapsoba’un kendi kalesine attığı golle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

BAYERN MÜNİH CEPTEN YİYOR

Bu galibiyetle puanını 34 çıkararak 4. sıraya yükselen Borussia Dortmund 37 puana sahip lider Bayern Münih’in 3 puan gerisinde yer alarak zirve yarışından kopmadı.

Bayer Leverkusen ise 24 puanda kaldı ve 9. sıraya geriledi. Bundesliga’da bugün oynanan Schalke 04-Köln maçı da golsüz berabere sonuçlandı.

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund (0-2 Özet) Bundesliga'da şampiyonluk yarışı kızıştı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...