8. Dünya Gençler Karate Şampiyonası finale doğru

8. Dünya Gençler Karate Şampiyonası finale doğru

SPOR Haberleri

İspanya'nın Guadalajara şehrinde süren şampiyonada 68 kiloda Doğan Ateş, Portekizli rakibini 4-2, Macar rakibini de 1-0 yenerek finale yükseldi.

8. Dünya Gençler Karate Şampiyonası'nda, genç erkekler ferdi kumite 68 kiloda Doğan Ateş gümüş, genç erkekler ferdi kumite 61 kiloda Tolga Macar ve genç bayanlar ferdi kumite 53 kiloda Umay Tokcan bronz madalya nbsp;kazandı. İspanya'nın Guadalajara şehrinde süren şampiyonada 68 kiloda Doğan Ateş, Portekizli rakibini 4-2, Macar rakibini de 1-0 yenerek finale yükseldi. Doğan Ateş, finalde Fransız rakibine 9-0 yenilerek, dünya ikincisi oldu. 61 kiloda Tolga Macar, Kuveytli rakibini 14-5, Kuzey İrlandalı sporcuyu 4-1 ve Japon karateciyi de hakem kararıyla mağlup etti. Brezilyalı sporcuya 3-0 yenilen Türk karateci, bronz madalya maçına çıkmaya hak kazandı. Üçüncülük maçında İspanyol sporcuyu 4-1 yenen Türk karateci, bronz madalya elde etti. 53 kiloda Umay Tokcan, Sloven rakibini 9-0, Cezayirli sporcuyu 3-0 ve Fransız karateciyi de 3-0 yenmeyi başardı. Mısırlı rakibine hakem kararıyla yenilen Umay Tokcan, final şansını kaybetti ve üçüncülük maçına çıktı. Bronz madalya mücadelesinde Slovak rakibini hakem kararıyla yenen Türk sporcu dünya üçüncülüğünü kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...