Partizan Fenerbahçe Ülker'in büyüsünü bozdu, 79-77

Partizan Fenerbahçe Ülker'in büyüsünü bozdu, 79-77

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Ülker, Euroleague'de ilk kez evinde kaybetti. Partizan'a 79-77 kaybeden Fenerbahçe grup liderliği için son hafta Nanterre ile karşılaşacak.

Turkish Airlines Euroleague 'de Fenerbahçe Ülker ile Partizan karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Partizan 79-77 kazandı. nbsp; Sarı-lacivertliler gruptaki ikinci yenilgisini almasına rağmen 9. haftayı da lider olarak tamamladı. Partizan ise galibiyet sayısını 3'e yükseltti. Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic'in 21 sayı - 6 ribaund - 7 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı. Bogdanovic ve Zoric 14'er sayı üretirken, Bo McCalebb de 11 sayı - 6 asistle maçı tamamladı. Partizan'da ise Tarence Kinsey 20 sayı - 5 top çalma - 4 blokla maçın yıldızı oldu. Bogdanovic 19 sayı atarken, Milosavljevic ve Lauvergne de 18'er sayı kaydetti. Karşılaşmaya Partizan fırtına gibi başladı. 5-0 ile skorda öne fırlayan konuk takım, 6. dakika dolmadan farkı çift hanelere taşıdı. Kinsey ve Milosavljevic'in sayılarıyla ilk çeyrekte sadece bir şut kaçıran Partizan, farkı 16 sayıya çıkartırken; Emir ve Bjelica'nın sayılarıyla çeyrek 30-17 sona erdi.
İkinci çeyreğe Melih'in basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 5 buçuk dakikada 9-0'lık seri yakaladı. Farkı eriten sarı-lacivertlilier üst üst bulduğu sayılarla skora ortak oldu. McCalebb ile skoru 36-35'e taşıyan Fenerbahçe, soyunma odasına 39-37 yenik gitti.
Üçüncü çeyrekte temsilcimiz öne geçti ama hemen yanıt geldi. Skor bir kez daha el değiştirirken 25. dakika Zoric'in basketiyle 55-50 geçildi. Emir'le fark 8'e çıkarken, Bogdan Bogdanovic ve Lauvergne ile sayılar üreten konuk takım skoru lehine çevirdi. Çeyrek 60-59 Fenerbahçe lehine sonuçlandı.
Final periyoduna Partizan etkili başladı. 4 dakikalık zaman diliminde farkı 9 sayıya çıkartıp skoru 69-60'a getiren konuk takıma yine Emir yanıt verdi. Sırp temsilcisi hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle son üç dakikaya girilirken farkı tekrardan 9 sayıya yükseltti. Emir ve Zoric ile maça tutunmaya devam eden Fenerbahçe, son dakika içerisinde farkı 3 sayıya kadar indirdi. Kinsey ile taktik faulleri kaçırmayan Partizan, hücumlardan boş dönen temsilcimiz karşısında sahadan 79-77 galip ayrıldı.
FENERBAHÇE ÜLKER: 77 - PARTİZAN: 79
Salon: Ülker Sports
Hakemler: Jose Martin (İspanya), Juan Carlos Arteaga (İspanya), Petros Papaetrou (Yunanistan)
Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi, Metecan Birsen, Kleiza 5, Bogdanovic 14, Vidmar 2, Zoric 14, Preldzic 21, McCalebb 11, Bjelica 8, Melih Mahmutoğlu 2, Ömer Onan
Partizan: Bogdanovic 19, Kinsey 20, Lauvergne 18, Milosvljevic 18, Milutinov 2, Musli 2, Gagic, Dallo, Andric
BOGDANOVIC'TEN 1000. SAYI
Fenerbahçe Ülker'li Bojan Bogdanovic, Partizan maçında THY Euroleague'indeki 1000. sayısını kaydetti. Karşılaşma öncesi 991 sayısı bulunan Bogdanovic, Euroleague'deki 1000. sayısını Ülker Sports Arena'da kaydetti. Maçın 18. dakikasında attığı serbest atışla 1000. sayısını kaydeden Hırvat basketbolcu, tribünü dolduran taraftarlardan büyük alkış aldı. Bogdanovic, karşılaşmayı 14 sayıyla tamamladı.
TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ
Maça sarı-lacivertli taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Sarı-lacivertlilerin, bu sezon Euroleague'de yaptığı maçlara büyük ilgi gösteren taraftarlar, bu akşamki mücadelede de Ülker Sports Arena'nın tamamına yakınını doldurdu. Tribünlerdeki her koltuğa Fenerbahçe Ülker bayrağı konuldu. Salona gelen taraftarlar koltuklarında bulunan bayrakları sallayarak marşlar eşliğinde takımlarına destek verdi. Partizan'ın Sırbistan'daki rakiplerinden biri olan Novi Pazar lehine tezahüratlar yapan taraftarlar, Sırp kulübünün isminin yazılı olduğu pankartlar açtı. Sarı-lacivertli basketbolcular ışıkları kapatılan salonda sahaya, lazer ışıklı şovla çıktı. Basketbolcuların dev fotoğrafları da tribünlerde taraftarların ellerinde yer aldı.
AZİZ YILDIRIM TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli takımı bu maçta da yalnız bırakmadı. THY Euroleague'de iç sahada oynanan bütün maçları takip eden Yıldırım, her zamanki gibi yine Fenerbahçe Ülker bencinin arkasındaki tribüne oturdu. Karşılaşmayı Yıldırım'ın yanında, sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu, basketbol şube sorumlusu Ahmet Özokur ve yönetici Yalçın Haker de izledi. Vefat eden eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela için maçtan önce saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...