Rıza Çalımbay'dan Engin Baytar açıklaması

/ Kaynak: AA
Rıza Çalımbay'dan Engin Baytar açıklaması

SPOR Haberleri  / AA

Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Engin Baytar'ın Galatasaray'a karşı oynayamayacağı iddialarına cevap verdi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hiçbir sıkıntı yaşamadan oldukça verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi. Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci yarı için Antalya'dayaptıkları 13 günlük kamp dönemini tamamladıklarını, 2 günlük iznin ardından Rize'de toplanarak Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdüreceklerini belirtti. Ligin ilk yarısını kendilerine yakışmayan bir yerde bitirdiklerini ve bunun analizini çok iyi yaptıklarını ifade eden Çalımbay, "İkinci yarı bizim için çokfarklı olacak. Antalya'da gayet iyi çalıştık. Sakat olan Hurşut dışında eksiğimiz olmadı. Oyuncularımın hepsi büyük bir gayretle çalıştı. Teksıkıntıyı yeni transferlerle yeterli çalışmayı yapamamakta yaşadık. Bunlaryaşanabilecek doğal şeyler. Kamp döneminde hiçbir sıkıntı yaşamadan oldukça verimli bir çalışma dönemi geçirdik" dedi. İstediği oyuncuların transferlerinin gerçekleştiğini kaydeden Çalımbay, şunları söyledi: "Aykut, Engin, Lualua ve Abdi, bildiğim, izlediğim, gördüğüm oyuncular.Hepsi benim istediğim, takımda bulunması gereken oyunculardı. Sadece Martin Mutamba'nın mevcut temposuyla Türkiye'de oynaması zor. Temposunu yükseltmesi gerektiğini kendisi ile konuştum. Türk futbolumücadeleye daha çok dayalı olduğundan İsveç futboluna benzemez.Yetenekli bir isim ve top kendisindeyken bir problem yok ama topsuz daha fazla mücadele içine girmeli. Bunu da zaman içinde giderecektir. Transferde düşüncemiz iyi bir forvet ve yerli stoper. Çünkü yabancı hakkımızı orta saha ve ileride kullanacağımız bazı maçlarda, yerli stoper kullanmak zorundayız. Böyle bir oyuncu almak için de çalışmalarımız devam ediyor. Forvete ve defansa yapacağımız takviye ile transferi bitireceğiz." Çalımbay, transfer yaparken kulübün geleceğini düşünerek hareket ettiğini vurgulayarak, "Sezon başında Viera, Koray Altınay, Oboabona, Ali Adnan gibi oyuncuları Çaykur Rizespor'un geleceğini düşünerek aldık. Buoyunculara verilen paraları satmak istediğin zaman kat kat çıkarırsın. Ben görev aldığım takımlarda yaptığım transferlerde kulübün zarar ettiğini görmedim. Benim transferlerimden Çaykur Rizepor kesinlikle zarar görmez" diye konuştu.


- "Engin Baytar Galatasaray'a karşı oynayamaz" iddiası
Çalımbay, Galatasaray'dan sezon sonuna kadar kiralık olarak aldıkları Engin Baytar'ın, ikinci yarının 23. haftasında Rize'de yapılacak Çaykur Rizespor-Galatasaray karşılaşmasında forma giymemesi yönünde bir istek olduğu iddiasının doğru olacağını tahmin etmediğini belirterek, şunları kaydetti: "Eğer böyle bir şart koşuluyorsa yanlış olur. Futbolcuyu veriyorsan bırak oynasın. Oyuncu kiralık ve tekrar eski takımına dönecek diye oynamasa olmaz. Oynadığı zaman 'kulüpten geldi, kendini zorlamadı' diyebilirler veya çok iyi oynadığında ise başka türlü düşünebilirler. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Bir oyuncuyu kiralık veriyorsan onun dört dörtlük profesyonel olması gerekiyor. Kendi takımına karşı da çatır çatır oynamalı. Daha önceçalıştırdığım takımlarda başıma geldi. Eskişehirspor'da görev yaptığımızdakiralık olarak aldığımız Burak Yılmaz'ı Fenerbahçe'ye karşı oynattık. Engin için Galatasaray ile konuşacağız. Aykut Akgün de Trabzonspor'dan kiralık olarak kadromuza katıldı ama böyle bir şey yok."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...