Felipe Melo, Chelsea'nin yıldızı Ramires'i ezdi!

Felipe Melo, Chelsea'nin yıldızı Ramires'i ezdi!

SPOR Haberleri

Galatasaray, sahasında Chelsea ile 1-1 kalarak tur umutlarını Londra'ya bırakan Galatasaray'da Felipe Melo da başarılı performansıyla göz doldurdu.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında sahasında Chelsea ile 1-1 kalarak tur umutlarını Londra'ya bırakan Galatasaray'da Felipe Melo da başarılı performansıyla göz doldurdu. Felipe Melo'nun başarılı performansının yanısıra Chelsea'de forma giyen Ramires'in etkisiz oyunu "Ramires'in yer aldığı Brezilya kadrosunda Felipe Melo neden yer alamıyor?" sorularını da beraberinde getirdi.
BREZİLYA İÇİN YANIYOR nbsp;
2011/12 sezonunda Juventus'tan Galatasaray'a transfer olan gösterdiği performansla takımın vazgeçilmezlerinden biri olan Felipe Melo, Brezilya Milli Takımı formasını son olarak 2010 Dünya Kupası'nda giymişti. 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Brezilya, Hollanda ile eşleşmiş ve Brezilya'nın mücadeleyi 2-1 geride götürdüğü dakikalarda Felipe Melo, sinirlerine hakim olamayarak 73. dakikada Arjen Robben'in adelesine basmış ve kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı. Mücadeleyi 2-1 kaybederek Dünya Kupası'na veda eden Brezilya'da Felipe Melo o tarihten sonra Milli Takım forması giyememişti.
İKİ KABURGASI KIRIK OYNADI! nbsp;
Chelsea karşısında iki kaburgası kırık şekilde mücadele eden ve özellikle bu sezon Galatasaray formasıyla ortaya koyduğu grafikle Dünya Kupası kadrosunda yer almayı istediğini her fırsatta dile getiren Felipe Melo, 5 Mart tarihinde Güney Afrika ile hazırlık maçında karşılaşacak olan Brezilya Milli Takımı kadrosuna da davet edilmedi. Felipe Melo'nun davet edildiği Brezilya Milli Takımı kadrosunda Chelsea'de forma giyen ve Galatasaray'a karşı 90 dakika mücadele gösteren Ramires de bulunuyor.
MELO İSTATİSTİKLERDE EZDİ, GEÇTİ!..
1-1 sona eren Galatasaray - Chelsea maçından sonra ortaya çıkan istatistikler de Felipe Melo'nun Ramires'ten daha etkili bir oyuncu olduğunu gözler önüne seriyor.
Her iki oyuncu da 90 dakika sahada kalırken Felipe Melo'nun 65 pas girişimine Ramires 29 pasla karşılık verdi. Felipe Melo, paslarının %86.2'lik kısmında doğru adresi bulurken Ramires, %72.4 isabet oranında kaldı. Felipe Melo, Ramires'e özellile uzun paslarda ezici üstünlük kurdu. Galatasaraylı oyuncu 17 uzun pas atarken Ramires 2'de kaldı.
Pas yüzdelerinde Ramires'i geride bırakan Felipe Melo, rakip yarı alandaki pas yüzdesiyle de Ramires'i adeta ezip geçti. Felipe Melo, rakip yarı alanda arkadaşlarına attığı pasların %80'inde başarılı olurken, Ramires ise Galatasaray yarı alanında attığı pasların sadece %58.3'ünde başarı isabet tutturabildi.
Ve ikili mücadeleler... Felipe Melo, Chelsea karşısında girdiği 22 ikili mücadelenin 10'unda başarı sağlarken, Ramires'in girdiği 13 ikili mücadeleden 5'inde başarılı olduğu göze çarptı. Ayrıca Felipe Melo, maç boyunca 3 kez top çalarken Ramires 2'de kaldı.
"BENİ MOTİVE EDEN GALATASARAY FORMASI"
Mücadele sonrasında Ramires ile karşılaşmasına da değinen Melo, "Beni motive eden Brezilyalı oyunculara Chelsea'ye karşı oynamam değil. Beni motive eden şey Galatasaray formasıyla Arena'da maça çıkıyor olmam. Benim Milli takıma gitmek için bunlar daha çok motive ediyor." ifadelerini kullandı.
Brezilya Milli Takımı'nda teknik direktör Luiz Felipe Scolari'nin, son aday kadrosuna adhil etmediği Felipe Melo'nun, Dünya Kupası için küçük de olsa şansı bulunuyor.
RAMIRES, F.BAHÇE İÇİN SÖZ VERMİŞTİ
Chelsea'nin Brezilyalı yıldızı Ramires, Galatasaray ile oynadıkları maçtan önce yaptığı açıklamada, "Alex'ten Fenerbahçe için hep güzel sözler duydum. Bir gün Fenerbahçe'de oynamayı çok istiyorum. Galatasaray'a gol atmayı hedefliyorum. Bu golü Fenerbahçelilere armağan edeceğim. Bu golü atarsam çok sevineceğimi biliyorum. Chelsea ile şampiyonluklara ulaşacağız." ifadelerini kullanmıştı. (sporx)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...