Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FIBA Kongresi İstanbul'da

/ Kaynak: AA
FIBA Kongresi İstanbul'da

SPOR Haberleri  / AA

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nin (FIBA) Olağanüstü Kongresi, İstanbul'da gerçekleşti.

FIBA'ya üye 213 ülke federasyonundan 198'inin rekor katılımla yer aldığı toplantı, 2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekiminin de yapıldığı Çırağan Palace Kempinski'de düzenlendi.

Kongrede 18. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın gerçekleşeceği 2019 yılına kadar FIBA'nın turnuva takvimi belirlenirken, yönetim kurulunda yer alan üyelerin sayısı da 23'ten 29'a çıkarıldı.

FIBA'nın gelecek hedefleri ve basketbolun daha fazla ülkede popüler bir spor haline gelebilmesi için atılabilecek adımların gündem maddesi olduğu toplantıda, vizyon ve yönetimsel konuların yanı sıra giderek yaygınlaşan ve dünya çapında turnuvaları düzenlenmeye başlanan 3'e 3 basketbol organizasyonunun gelişimi de masaya yatırıldı.

Bir önceki FIBA Olağanüstü Kongresi, 1989 yılında Almanya'nın Münih kentinde düzenlenmişti. Bu kongrede, 1992 Barcelona Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan itibaren profesyonel NBA oyuncularının da Avrupa basketbolunun gelişimi açısından turnuvalarda yer alması, oy birliğiyle kabul edilmişti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...